462437
Vrouw

Recept van dinsdag 26 juni 2012

Kippenstoof met ananas

undefined

Ingrediënten: 4 baby-ananasjes of 1 grote ~ 2 kipfilets ~ 1½ tl chilipoeder hot ~ 2 tl kerriepoeder ~ 1 el suiker ~ fijngesneden koriander ~ snufje zout

Bereiding:

Hol de 4 baby-ananassen of een grote ananas uit en bewaar het vruchtvlees. Bestrooi de kipfilet licht met zout, kerrie- en chilipoeder en rooster de filets gaar. Snij in blokjes en voeg suiker en nog wat kerrie- en chilipoeder naar smaak toe. Snij het vruchtvlees van de ananas in blokjes en doe dit bij de kipblokjes. Vul de ananas met de kip-ananasmix. Gaar de ananas ± 15 minuten door hem indirect te grillen: plaats een aluminium schaaltje met water tussen de briketten en leg de ananas(sen) op het minst hete plekje van het rooster in een barbecue op 160 °C met gesloten deksel.

BEREIDINGSTIJD: 45 minuten

RECEPTEN: Grill- en barbecuemagazine Fire & Food