Vrouw/Seks & Relaties
466194510
Seks & Relaties

Aflevering 132: ‘Ik koop thuis meteen van die ovulatietesten’

Aflevering 132: ‘Ik koop thuis meteen van die ovulatietesten’

Aflevering 132: ‘Ik koop thuis meteen van die ovulatietesten’

Helen is tekstschrijver, gescheiden en moeder van Max en Nina. Ze woont samen met haar nieuwe liefde Boris. Vorige week besloten ze samen voor een kindje te gaan.

Aflevering 132: ‘Ik koop thuis meteen van die ovulatietesten’

Aflevering 132: ‘Ik koop thuis meteen van die ovulatietesten’

Dinsdag

De laatste week Florida is alweer aangebroken. Ik moet er maar niet te veel bij stilstaan: we genieten zo ontzettend van onze tijd met elkaar. Gisteren ging Max samen met Boris in een achtbaan, waaraan Nina en ik ons liever niet waagden. We wachtten op een bankje totdat de mannen terug zouden komen.

“Mam, ik denk dat dit de allerleukste vakantie van mijn hele leven en van de hele wereld is”, vertrouwde ze mij toe. En precies op dat moment zag ik Max en Boris samen aan komen lopen. Hand in hand. Mijn bijna-puber met zijn ‘stiefvader’. Het ontroerde mij enorm. “Ik vind dit ook de allerleukste vakantie ooit, lieverd", gaf ik Nina een knuffel.

Woensdag

De wetenschap dat ik in theorie volgend jaar rond deze tijd samen met Boris een kind kan hebben, beheerst mijn denken sinds vorige week volledig. Nu we het besluit hebben genomen, kan ik niet wachten. Ik wil het nu! “Als we thuis zijn, koop ik meteen van die ovulatietesten. Ik ga echt het risico niet lopen dat we een vruchtbare dag aan onze neus voorbij laten gaan.” Boris lacht. “Wat ben jij obsessief ineens. Ik heb er geen moeite mee om het gewoon iedere dag te doen, dan weet je zeker dat je niets mist.”

Even wil ik er serieus op ingaan, maar dan merk ik dat hij een grapje maakt. “Ik meen het, hoor, ik ga niet een jaar op de gok wat aanrommelen. Ik ben een heel stuk ouder dan bij Nina, en bij haar heeft het een half jaar geduurd voordat het raak was. Op mijn leeftijd kan dat nog veel langer zijn. Dat geduld heb ik niet.”

“Wat heeft bij mij een half jaar geduurd?” Nina staat ineens naast ons en ik schrik ervan. “Eh, niets schat. Dat je leerde fietsen,” stamel ik. Boris begint keihard te lachen en Nina rent alweer weg.

Donderdag

“Ik vind het akelig stil in Nederland.” “Schat, maak je nou niet zo druk. Er is gewoon niets te melden.” “Nee, ik bedoel die twee niet, ik bedoel mijn moeder. Die had normaal gesproken echt wel even een berichtje gestuurd, of iets op Facebook gezet, maar ik hoor niks! Het enige wat ze mij gestuurd heeft is ‘Fijne vakantie, X’, na mijn berichtje dat we veilig geland waren.” “Misschien wil ze ons niet storen, dat kan toch?”

Ik haal mijn schouders op. Ik weet het niet. Natuurlijk kan dat, maar mijn moeder en ik zijn zo close: deze stilte is te stil. Ik ga haar vanavond even bellen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.