Nieuws/Vrouw
47361180
Vrouw

De zoon (13) van Nancy werd met eieren bekogeld: 'We moesten de schilletjes uit zijn been peuteren'

Je kind van 13 moet elke dag 26 kilometer fietsen: 13 kilometer naar school en 13 kilometer weer terug naar huis. Geeft niet, wordt hij sterk van! Maar waar je dan niet op zit te wachten is dat je kind doelwit wordt van een stelletje treiteraars. Het overkwam Nancy Litjes (44). Haar jongste zoon Erik werd gisteren op weg naar huis bekogeld met eieren. Zó hard, dat zijn benen onder de schrammen en blauwe plekken zaten.

Nancy was in haar cafetaria aan het werk toen haar zoon Erik binnenkwam. Ze zag bloed op zijn benen en vroeg of hij gevallen was.

“Dat was niet het geval. Toen ik doorvroeg brak hij en begon hij te huilen. Hij vertelde dat hij was bekogeld met eieren. Hij had een korte broek aan en ik zag de beurse, bloedende plekken. Ook zat hij onder het struif. Evenals zijn fiets. We zijn naar huis gegaan en daar heb ik de stukjes eierschaal stuk voor stuk uit zijn been getrokken en de rest er met de douche af kunnen spoelen. De schoenen kunnen we weggooien. Die zaten helemaal onder.”

Die middag was Erik met twee vriendjes naar huis gefietst. “Ze fietsten hun vaste route. Erik reed iets achter zijn vrienden. Toen is er vanuit een auto eieren naar hem gegooid. Het ging in een flits. Hij schrok zich rot. Zoiets doe je toch niet, eieren naar kinderen gooien?! Wat als ze het in hun gezicht krijgen of de macht over het stuur verliezen en een heup breken?”

Eigen Beeld

Eigen Beeld

Eigen Beeld

Eigen Beeld

Brugpiepers

Nancy heeft contact met andere moeders gehad en weet dat er opzet in het spel is geweest. “Het lijkt erop dat ze brugpiepers hebben willen raken. Ik ben gisteren gebeld door een andere moeder en ook via berichtjes op Facebook weet ik dat wij niet de enigen zijn geweest. De daders hebben echt een rondje gereden en nog een ander viaduct gepakt. Ze hebben doelbewust gegooid. Mijn zoon zag op de weg terug nog allemaal gebroken eieren liggen.”

Kenteken bekend

De daders zijn er als een haas vandoor gegaan, vertelt ze. “Ze reden in een wat oudere Opel Astra. Inmiddels is het kenteken bekend bij de politie in ’s Heerenberg. Wat wij willen weten is waarom ze dit hebben gedaan. Ook mijn zoon wil dat weten. Hij begrijpt er niks van. Waarom gooien ze naar kinderen? We zijn ook nog steeds heel erg boos. Dat kind moet al zo’n eind fietsen en dan gebeurt ook nog dit. Je zit natuurlijk niet te wachten op dit soort incidenten.”

Intrieste gebeurtenis

Erik is vandaag toch weer gewoon naar school gefietst. “Hij voelt zich sterk. Het idee dat het kenteken bekend is, geeft hem moed. Net als alle lieve berichtjes die we hebben gekregen. Dat maakt dat we deze intrieste gebeurtenis kunnen verdragen.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.