VROUW Magazine
Smakelijk uitbrakken: bladerdeeghapjes met brie & cranberry
Deze bladerdeeghapjes zijn eenvoudig zelf te maken!
Ⓒ Mitchell van Voorbergen
Tijdens de jaarwisseling knalt niet alleen de champagne open, maar staat de tafel ook vol met hapjes. Bijvoorbeeld met deze heerlijke bladerdeeghapjes van Susan Aretz!
Deze bladerdeeghapjes zijn eenvoudig zelf te maken!
Ⓒ Mitchell van Voorbergen
Ingrediënten voor 20 bladerdeeghapjes
- 1 rol vers roomboterbladerdeeg
- ½ kuipje smeerbare brie (à 125 g)
- 50 g gedroogde cranberry’s, grof gesneden
- 30 g pecannoten, grof gehakt
- ½ tl chilivlokken
- bakplaat en bakpapier
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Rol het bladerdeeg uit en leg dit op het aanrecht. Smeer in met de smeerbare brie. Verdeel daarover de cranberry’s, pecannoten en chilivlokken.
Stap 3: Rol het deeg op en snijd er plakjes van. Leg de plakjes bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen de hapjes zit.
Stap 4: Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de hapjes 15-18 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Stap 5: Laat ze op een rooster afkoelen en serveer.
Dit recept komt uit het kookboek Altijd Borreltijd van Susan Aretz. Hierin staan meer dan zeventig lekkere hapjes en drankjes (€ 24,99, Fontaine Uitgevers).
Meer VROUW
Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.
Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?
Stuur dan een berichtje.VROUW Dagelijks
Dagelijks de mooiste artikelen en interviews.
Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.
Lees hier ons privacybeleid.
Vitapur Softhug Hoodie
Philips Draadloze Koptelefoon TAH9505BK
Cappuccino Overhemd met Lange Mouwen