Vrouw/VROUW magazine
476189402
VROUW magazine

VROUW Magazine

Smakelijk uitbrakken: bladerdeeghapjes met brie & cranberry

Deze bladerdeeghapjes zijn eenvoudig zelf te maken!

Deze bladerdeeghapjes zijn eenvoudig zelf te maken!

Tijdens de jaarwisseling knalt niet alleen de champagne open, maar staat de tafel ook vol met hapjes. Bijvoorbeeld met deze heerlijke bladerdeeghapjes van Susan Aretz!

Deze bladerdeeghapjes zijn eenvoudig zelf te maken!

Deze bladerdeeghapjes zijn eenvoudig zelf te maken!

Ingrediënten voor 20 bladerdeeghapjes

  • 1 rol vers roomboterbladerdeeg
  • ½ kuipje smeerbare brie (à 125 g)
  • 50 g gedroogde cranberry’s, grof gesneden
  • 30 g pecannoten, grof gehakt
  • ½ tl chilivlokken
  • bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Rol het bladerdeeg uit en leg dit op het aanrecht. Smeer in met de smeerbare brie. Verdeel daarover de cranberry’s, pecannoten en chilivlokken.

Stap 3: Rol het deeg op en snijd er plakjes van. Leg de plakjes bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen de hapjes zit.

Stap 4: Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de hapjes 15-18 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Stap 5: Laat ze op een rooster afkoelen en serveer.

Dit recept komt uit het kookboek Altijd Borreltijd van Susan Aretz. Hierin staan meer dan zeventig lekkere hapjes en drankjes (€ 24,99, Fontaine Uitgevers).

Meer VROUW

Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.