Nieuws/Vrouw
476999
Vrouw

Recept | PaTESSerie

Chocoladecake met aardbeien en perziken

De reis door Peru zit er bijna op en het is tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Tijd voor een afscheidsfeestje en daar hoort natuurlijk een taart bij. Een mooi moment om de Selva Negra te maken, een typische Peruaanse taart met cacao, aardbeien en perziken. Een mooie combinatie van de plekken die ik bezocht heb. De collega’s hier vonden ‘m heerlijk. Genieten jullie mee?

Peru is een land met een verscheidenheid aan klimaten en daardoor is er qua eten zó veel te krijgen. Tegen de Andes worden heerlijke aardbeien verbouwd, in de jungle veel perziken en natuurlijk is Peru ook hét land van de cacao. Al deze smaken komen prachtig tot zijn recht in deze Selva Negra cake en is daarom ook een mooie afsluiter van mijn tijd in Peru. Letterlijk vertaald betekent het “zwarte woud” en daarmee is het eigenlijk een soort variatie op de schwarzwalder kirschtorte zoals wij hem kennen met chocolade en kersen.

Mooie herinneringen

Selva betekent echter ook jungle en ik noem deze taart dan eigenlijk ook liever de Peruaanse junglecake. Wanneer je een goede chocoladecake hebt, is deze taart zo gemaakt en kun je hem prachtig decoreren met partjes perzik. De smaken van de aardbeienjam en de perziken passen perfect bij de chocolade en iedereen was dan ook dol op deze heerlijke taart. Een mooie afsluiter van dit prachtige land, waar ik veel mooie herinneringen aan zal bewaren. Ik ben benieuwd wat het volgende land op bakgebied zal brengen! Kennen jullie Chileens gebak? Want Chili wordt de volgende bestemming! Ik ben benieuwd, jullie ook?

Selva Negra Cake

 

Ingrediënten

Voor de cake

  • 150 gr bloem
  • 50 gr cacaopoeder
  • 10 gr bakpoeder
  • 150 gr suiker
  • 4 eieren
  • 50 ml (neutrale) olie
  • 1 blik perziken (uitgelekt)
  • 2-3 el aardbeienjam
  • 500 ml slagroom
  • 3-4 el suiker
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

Voor de cake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm van 25 cm in.
  2. Zeef boven een kom de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en mix dit met de garde even door elkaar.
  3. Klop in een andere kom de eieren met de suiker totdat het luchtig is en licht van kleur. Voeg daarna de olie toe en roer het beslag even goed door.
  4. Meng het bloemmengsel door het beslag, vouw het voorzichtig met een spatel door elkaar.
  5. Vul de cakevorm met het beslag en zet in de oven.
  6. Bak de cake in ongeveer 45 min gaar.
  7. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Afwerking

  1. Klop slagroom stijf met de suiker.
  2. Snij de perziken in mooie partjes.
  3. Snij de chocoladecake doormidden en bestrijk de onderste laag met de aardbeienjam.
  4. Leg langs de rand de helft van de perzikpartjes en doe daar bovenop ongeveer 3/4 van de slagroom.
  5. Plaats de bovenste kakelaar voorzichtig op de slagroom.
  6. Leg de rest van de perzikpartjes in een mooi patroon rondom op de cake en vul het midden op met het restant van de slagroom.
  7. Bestrooi eventueel met wat cacaopoeder.

Over PaTESSerie

Dingen lopen altijd anders dan verwacht, ondervond foodblogger Tessa Couperus (41) aan den lijve. Momenteel reist ze al bakkend door Zuid-Amerika op zoek naar de beste ingrediënten voor haar eigen zaak. Recepten die ze tijdens haar reizen tegenkomt, deelt ze op haar blog PaTESSerie.com. En nu ook op VROUW.nl: zodat iedereen kan genieten van deze wereldse heerlijkheden, met vandaag: Arroz con Leche.