Vrouw/Seks & Relaties
479392666
Seks & Relaties

Deel 76: 'Je bent dikker dan op de foto'

Ik scroll door mijn telefoon om te kijken hoe groot de schade is. Jurre heeft alleen de mannen van het Pallasaccount het 'rot op sukkel'-bericht gestuurd.

Arthur heeft me daarop meteen geblokkeerd. Thijs vraagt wat ik hiermee bedoel en Pan zegt alleen: "ok?????" Ik laat Arthur voor wat het is en app naar de andere heren: "Sorry, mijn kleuter doet weleens spelletjes op mijn telefoon en geeft oudere broer de opdracht dit soort berichten te versturen als ze gestoord wordt in haar spel."

Gemakzuchtig

Pan reageert met een hele rits tranenlachende smileys en de opmerking dat hij een puberdochter heeft, die vast nog wel wat tips heeft voor mijn kleine meid. Thijs antwoordt: "Waarom laat je een kleuter met een telefoon spelen?" Pallas: "Mijn telefoon is soms mijn oppas."

Thijs: "Dat klinkt wel heel gemakzuchtig." Arrogante bal. Daar ga ik niet op in en verlaat het gesprek. Dat lijkt niet de bedoeling: "Sorry, sorry, sorry. Ik wil je niet veroordelen. Kan ik je een drankje aanbieden?"

Geen excuus

Pallas: "Ik app en mail liever eerst een tijdje." Thijs: "Ah toe nou. Een drankje kan toch geen kwaad?" Hij heeft een punt. Van de andere kant heb ik gemerkt dat ik niet de meest heldere kijk heb op mannen. In het begin alleen schriftelijk contact geeft mij de mogelijkheid om nog eens terug te kijken en op zaken terug te komen. Ik denk nog na, maar Thijs wil een snel antwoord: "Pallas? Een drankje morgenavond?". "Dan moet ik werken", antwoord ik naar waarheid.

Thijs: "Dan kom ik toch naar je werk toe." Pallas: "Ik werk tot sluit." Thijs: "Prima: dan drinken we daarna één (1) drankje." Pallas: "Ik heb de volgende dag examen. (echt waar) Thijs: "Precies: 1 drankje." Ik heb geen excuses meer en dus stem ik toe.

Noodweer

De volgende avond breekt het noodweer los: regen en windhozen afgewisseld met donder en bliksem. De tak van de eik voor de deur tikt tegen het raam alsof hij naar binnen wil. Buiten is niet meer zichtbaar door de striemende regen. Ideaal weer om gezellig onder mijn dekbed te kruipen en in slaap te vallen bij het geluid van storm en onweer. "Zullen we de borrel uitstellen?" app ik naar Thijs. "Ik ben nu al onderweg. Nog vijf minuten."

Niet veel later staat hij druipend in de zaak: "Hai', zeg ik onhandig. "Hai", antwoordt hij. Ik loods hem naar een rustig stukje aan de bar. Hij vraagt om een thee. Ik lach: "Heb je niet liever iets sterkers?" "Ja, eigenlijk wel" en bestelt een whiskey. Pallas: "Kom je van ver?" "Van buiten de stad." "Waar precies?" "Noordelijk." "Heeft die plaats ook een naam?" "Ja. Zaandam."

Dikker

"Is het daar leuk?" "Ja, leuker dan in Amsterdam." Ik laat het vraag-antwoordspelletje even voor wat het is en ga over op een beter onderwerp: mezelf. "Ik heet geen Pallas; ik heet Babs." "Ok. Je bent ook dikker dan op de foto." 'Ja, dat klopt. Dat is een vage foto van internet." "Ja, maar je bent wel dikker." "Ja, dat klopt. Heb je daar moeite mee?" "Dat zeg ik niet."

Zucht wat een moeizaam gesprek. Gelukkig is het inmiddels tijd om af te gaan sluiten. Ik verontschuldig me en ga de bar schoonvegen. Onder protest laten de barvliegen zich naar buiten duwen. "Jij moet ook gaan", zeg ik tegen Thijs. Hij kijkt me vragend aan: "Kan ik niet even blijven tot je klaar bent?" "Nee, ik moet in mijn eentje afsluiten."

Mond

Dat is niet waar, maar ik heb geen zin in hier alleen zijn met hem. Hij kijkt me aan als een puppy die wordt afgewezen. Ik voel me schuldig omdat ik geen zin meer heb om er meer energie in te steken terwijl hij hier wel door het hondenweer naartoe is gekomen. En dus doe ik wat in me opkomt: Ik ga op mijn tenen staan, sla mijn armen om zijn nek en zoen hem plat op zijn mond. "Nu kun je gaan." Hij lacht onhandig en gaat dan weg.

"Suffe trut. Waar was dat nou goed voor?" mopper ik op mezelf. Giechelend haal ik mijn schouders op: "Weet ik niet, maar het leek me een handige manier om hem zonder te veel gedoe weg te sturen", antwoord ik mezelf.

Chemie

Maar zo gedoeloos blijkt het niet te zijn. Thijs heeft duidelijk een andere herinnering aan onze date dan ik: "Je bent als mooie muziek, daar wil ik alleen maar meer van horen..." Twee minuten erna: "Kan niet wachten tot ik je weer zie", gevolgd door: "Wij hebben chemie, laten we er dit weekend van genieten…"

Verbaasd kijk ik naar zijn berichten die binnen blijven stromen. Ik moet nu iets doen: "Sorry Thijs, ik had je niet moeten zoenen want de chemie die jij voelt voel ik niet." Tevreden draai ik me om. Goed en duidelijk antwoord. Maar dan gaat de telefoon.

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.