Nieuws/Vrouw
481753
Vrouw

GeZondigen

De gezonde versie van lasagne

Als er een gerecht is waarbij je waarschijnlijk niet snel denkt aan een gezonde variant, dan is het wel lasagne. Maar het kan, echt! Onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet maakt in deze aflevering van GeZondigen een gezonde lasagne. Smakelijk!

Voor 4 personen

  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tartaartjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 klein bakje hüttenkäse
  • Volkoren lasagnebladeren
  • 2 eetlepel neutrale olie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel ketchup
  • zout en peper

Zo maak je het:         

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de knoflook en ui in de olie. Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 minuten mee. Doe de tartaar erbij en bak rul. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, Italiaanse kruiden, rode wijn azijn en ketchup toe. Laat het geheel 5 minuutjes pruttelen.

Doe in de ovenschaal eerst een laag saus en daarop zoveel lasagnebladeren als nodig is om de sauslaag af te dekken. Dan weer een laag saus, lasagnebladeren. Als laatste eindig je met een laag saus. Daarover doe je de cherrytomaatjes en de hüttenkäse. Doe het geheel c.a. een half uur in de oven.

Over GeZondigen

Gek op barbecueën of shoarma maar bang voor de calorieën? Zondigen mag best volgens onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet en culi-expert Susan Aretz. Zéker met de slimme snackvarianten in onze nieuwe rubriek GeZondigen. Op maandag biedt Susan je een heerlijke, volle variant van een gerecht aan, op dinsdag volgt Carina met een gezondere maaltijd. Deze week: shoarma!

Stuur jouw suggestie in

Zou jij graag een volle én gezonde variant van een specifiek gerecht voorgeschoteld willen krijgen? Laat het hieronder dan weten!

Gisteren vond je Susan's recept op VROUW.nl.