Nieuws/Vrouw
485783
Vrouw

Recept van de dag

Heksensoep met kruidenbollen

Halloween is net voorbij, maar dat betekent niet dat er geen griezelig lekkere gerechten op tafel mogen staan. Maak bijvoorbeeld eens deze heksensoep met kruidenbollen. Heerlijk!

Benodigdheden

(voor 4-6 personen)

  1. 1 el olijfolie
  2. 1 prei, in dunne ringen
  3. 1-2 knoflookteentjes, geperst
  4. 2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  5. 2 courgette, in stukjes
  6. 2 selderij-stengels, in stukjes
  7. 1 l groentebouillon
  8. 100 g mais en erwtjes (diepvries)
  9. 100 g blaadjes babyspinazie
  10. 2 tomaten, in blokjes

Voor de kruidenbollen:

  1. 4 witte kadetjes
  2. 30 g zachte boter
  3. 2 el verse kruiden (mix), fijn gesneden
  4. 2 knoflook-teentjes, geperst.

Bereiding

1. Verhit de olie in een pan. Fruit de prei en knoflook 3-4 minuten aan.

2. Voeg de aardappel, courgette en selderij toe en roer 3 à 4 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat afgedekt 6 tot 8 minuten pruttelen, tot de aardappels zacht zijn.

3. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Bedek een ovenplaat met bakpapier.

4. Meng in een kom de zachte boter, verse kruiden en knoflook. Halveer de kadetjes en besmeer met de kruidenboter. Bak de broodjes 8-10 minuten tot ze knapperig zijn.

5. Voeg de mais en erwtjes toe aan de soep en laat 2-3 minuten pruttelen.

6. Haal de pan van het vuur, roer de spinazieblaadjes erdoor en strooi de tomatenblokjes erover. Serveer met de broodjes.

Bereiding: 35 minutenRecepten: Hollandse Hoogte

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>