Vrouw/Praat Mee
487791007
Praat Mee

Ben jij weleens getuige geweest van een misdrijf?

De verdachte (20) van de uiteindelijk fatale mishandeling van Rinia Chitanie (68) in de Amsterdamse wijk Buitenveldert is opgepakt en heeft direct bekend. Flatbewoners van Geervliet hoorden het geschreeuw van de vrouw en zagen vanaf hun balkon hoe de vrouw tot bloedens toe werd geslagen. Diverse bewoners maakten foto’s van de dader. Ben jij weleens getuige geweest van een misdrijf? En hoe heb je toen gehandeld?

De ondernemende Rinia - die naar verluidt arts bij Defensie is geweest - werd op Eerste Paasdag zo ernstig mishandeld, dat familieleden maandag besloten haar leven te beëindigen. De verdachte werd vrijwel direct opgepakt en bekende tegenover de politie dat hij de vrouw niet alleen zwaar toetakelde, maar ook seksueel misbruikte.

In coma

Omstanders zagen de verdachte op iemand inschoppen. Dat bleek later Rinia te zijn, die om 21:15 nog een stukje was gaan wandelen in het park naast haar huis. Ze was zo zwaar mishandeld dat ze maanden in coma heeft gelegen en familieleden haar in het ziekenhuis niet herkenden. "De botten in het gezicht waren gebroken. De ribben waren gebroken. En ze had een heel groot hersenletsel", vertelde een naaste eerder aan Opsporing verzocht.

Praat mee

Vind jij het gek dat mensen foto’s maakten vanaf hun balkon en niet ingrepen? Of zou jij op dat tijdstip (het was later op de avond) hetzelfde hebben gedaan? Het park waar Rinia wandelde staat namelijk niet (meer) als veilig te boek.

Ben jij weleens getuige geweest van een delict? Zo ja, hoe heb jij toen gehandeld? Door foto’s van de dader te maken, door in te grijpen? En wat zou je doen als je iets dergelijks zou zien? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.