Nieuws/Vrouw
490894
Vrouw

Wat staat er vandaag in VROUW?

'Maat 38? Dat is te dik'

GEEN - Elke maandag en woensdag heeft VROUW een vast katern in De Telegraaf: boordevol catwalknieuws, persoonlijke verhalen van de vrouwen in het nieuws en columns van vaste gezichten Jeffrey Wijnberg en Catherine Keyl. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je vandaag op onze pagina's terugleest.

Maat 38 is te dik

Isabel Hilhorst (19) wilde net zo dun zijn als de modellen in magazines. Ze kreeg anorexia, kwam de ziekte te boven en werd kort daarna gescout door twee modellenbureaus. Maar al snel kwam de klap: ze werd ‘te dik’ bevonden.  „Voor iemand met een eetstoornis komt zo’n boodschap hard aan. Juist waar ik altijd zo bang voor was, gebeurde: ik was te dik.”

Lees hier het hele verhaal >>>

Nooit uit de luiers

 

Jacqueline Akerboom (53) en haar man John zijn al 25 jaar lang pleegouders. Sindsdien hebben ze meer dan 35 kinderen opgevangen. En dat worden er nog meer .Er zijn zo veel kinderen alleen op de wereld, ik wilde graag een moeder voor hen zijn”, vertelt ze.

Sommige kinderen bleven enkele weken of maanden, anderen gingen nooit meer weg. „Ik heb ze allemaal evenveel zorg en liefde gegeven als mijn eigen zoons. Ik beschouw ze ook als mijn eigen kinderen, ze horen gewoon bij het gezin.”

Lees hier het hele verhaal >>>

Huisman net zo aantrekkelijk

 

We zijn een geëmancipeerd volkje, zo blijkt uit de enquête die wij hielden op vrouw.nl naar aanleiding van de voorstelling ’Zij is de baas’ die op 25-10 in première gaat. Zo vindt meer dan de helft van de vrouwen een huisman net zo aantrekkelijk als een vent met een baan buitenshuis. Daarentegen denkt 65% van de respondenten wel dat bepaalde taken genetisch beter bij mannen passen dan bij vrouwen (en andersom)

Lees hier het hele verhaal >>>

Jeffrey Wijnberg

 

Tegenwoordig is het gezamenlijkheid wat de klok slaat. Als hij het niet wil, is voor haar de lol er af. En als zij het niet wil, dan heeft hij wel wat beters te doen. Twee handen op één buik is het motto, zeker als het gaat om kinderverwekking. Maar laat nu deze ‘synchronisatie der zielen’ de reden zijn waarom vrouwen zelden voor hun dertigste levensjaar zwanger worden.

Lees hier de hele column van Jeffrey >>>

Meepraten over het nieuws in VROUW in De Telegraaf? Dat kan altijd! Laat hieronder je reactie achter.