Nieuws/Vrouw
491421610
Vrouw

Nicole kwam weer samen met haar ex: Ik raad het niet iedereen aan

Daan en Nicole

Daan en Nicole

Een jaar nadat Angelina Jolie (42) de scheiding aanvroeg, gaan zij en Brad Pitt (53) het naar verluidt weer samen proberen*. Een relatie nieuw leven inblazen heeft voor Nicole (30) goed uitgepakt; Daan (32) en zij zijn inmiddels zelfs getrouwd. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n herstart een succes wordt?

Daan en Nicole

Daan en Nicole

Nicole: "Daan en ik waren nog heel erg jong toen we verkering kregen; ik was 17, hij 19. Drie jaar later maakte hij het uit. Een paar dagen voor zijn verjaardag, ik had al een cadeautje gekocht."

Aanmodderen

Destijds was ze het absoluut niet eens met de breuk, maar achteraf zegt ze dat het de beste beslissing is die Daan had kunnen maken. "Als we nog langer waren blijven aanmodderen, waren we waarschijnlijk heel naar uit elkaar gegaan. Dan was het denk ik ook niet meer goedgekomen."

Daan en Nicole gingen uit elkaar omdat hun levens te verschillend werden. "Ik studeerde nog, hij werkte al. We ontwikkelden ons op een ander tempo, hadden verschillende verwachtingen van de relatie."

Via de chat

Het was niet zo vanzelfsprekend dat het weer goed zou komen. "Drie maanden nadat het uit was hebben we nog eens afgesproken, maar dat was vreselijk. Heel ongemakkelijk", vertelt ze.

Ruim een jaar later raakten ze toch weer, via de chat, aan de praat. "Ik vroeg gewoon eens hoe het ging, een beetje uit verveling", zegt ze. Dat gesprek was zo leuk, dat ze toch maar wat gingen drinken."

Beschermen

"Ik was er toen nog niet per se over uit dat ik het een tweede kans wilde geven, maar ik had me natuurlijk wel extra mooi gemaakt", vertelt ze. Deze keer was de afspraak wel een succes. "Het was meteen weer heel fijn, alles ging heel gemakkelijk en voelde vertrouwd."

Toch waren Nicole’s vriendinnen niet meteen enthousiast. "Dat snapte ik wel", zegt Nicole. "Als een vriendin zou vertellen dat ze het weer met een ex wilde proberen, zou ik ook zeggen dat ze het niet moest doen; je bent niet voor niets uit elkaar gegaan. Ik was toen net een beetje over mijn breuk met Daan heen, dus zij wilden mij beschermen."

Spijt

Nicole besloot het er toch op te wagen. "Ik heb altijd liever spijt van de dingen die ik wel heb gedaan, dan de dingen die ik niet heb gedaan. Anders had ik me ook altijd afgevraagd 'Wat als ik het toch geprobeerd had?'. Nou, dat weet ik nu."

Toch adviseert Nicole niet iedereen om een relatie nieuw leven in te blazen. "Je moet jezelf goed afvragen waarom je destijds uit elkaar bent gegaan. Als die dingen nog steeds spelen, ga je daar weer last van krijgen."

Houden van

Wie de relatie een tweede kans wil geven, moet er volgens Nicole rekening mee houden dat de verliefdheid minder intens is. "Ik denk dat een groot deel van verliefdheid ook in de spanning zit, in dat je elkaar nog moet leren kennen. Dat is de tweede keer natuurlijk veel minder aan de hand, dus de verliefdheid is rustiger. Maar als het goed is, is er dan sprake van 'houden van'."

"Ook al kende je elkaar door en door, houd ook rekening met het feit dat je allebei veranderd bent. Je bent allebei niet meer honderd procent hetzelfde. Alles voelt heel bekend en je weet al veel van elkaar, maar je hebt je allebei doorontwikkeld."

Jij op VROUW.nl

*Dat Angelina en Brad het weer samen gaan proberen, betekent niet dat ze de scheiding niet doorzetten. Zij voelen zich gewoon prettiger zonder dat papiertje. Heb jij een soortgelijk verhaal en wil je dat vertellen?

Dan kan dat hier!

Jij op de rode loper!

Tien jaar VROUW vieren we samen met jou. En samen met Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley. Op 30 oktober 2017 rollen wij (speciaal voor jou en je vriendinnen) onze feestelijke rode loper uit, tijdens een waanzinnige avond met topartiesten, meezingers, mode en beauty. Jij komt toch ook? Info en tickets hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.