Nieuws/Vrouw
493038
Vrouw

Wat staat er vandaag in VROUW?

'De prijs om als vrouw je mening uit te spreken is hoog'

GEEN - Elke maandag en woensdag heeft VROUW een vast katern in De Telegraaf: boordevol catwalknieuws, persoonlijke verhalen van de vrouwen in het nieuws en columns van vaste gezichten Jeffrey Wijnberg en Catherine Keyl. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je vandaag op onze pagina's terugleest.

Sterke vrouwen zijn niet bang

Hoewel ze steeds vaker ‘mannenberoepen’ als politieagent en politicus uitoefenen, moeten vrouwen in Afghanistan nog steeds vrezen voor hun leven. De Afghaanse vrouwen Wazhma Frogh en Nargis Nehan zetten zich in voor meer vrijheid, gelijkheid en veiligheid voor vrouwen in hun land. De prijs om als vrouw je mening uit te spreken is hoog, zegt Frogh. „Ik werkte mee aan het berechten van een moordenaar die dreigde me te doden omdat ik een vrouw was."

Lees hier het hele verhaal >>>

Dé zomermode van 2016

 

Elk seizoen probeert Tom Ford op een vernieuwende manier zijn collectie aan de man te brengen. Deze keer koos hij voor een korte film die hij tijdens de Parijse modeweek lanceerde. Sinds een aantal seizoenen doen ontwerpers er alles aan om zo spraakmakend mogelijk te zijn voor social media. Dat is nu niet anders. Rick Owens toonde ‘levende rugzakken', werden de modellen van Kenzo op plateaus door de ruimte gereden en bouwde Dior een berg van 300.000 blauwe riddersporen.

Lees hier het hele verhaal >>>

Jeffrey Wijnberg

 

Kinderen van nu zouden zo verwend zijn dat zij bij een onvoldoende op school al psychologische behandeling behoeven. Wie dit beweert, heeft het zelf niet op een rijtje, Want het zijn de ouders van nu die verwend zijn; zo verwend dat zij bij elke tegenslag van hun kind volledig op tilt slaan.

Lees hier de hele column van Jeffrey >>>

Meepraten over het nieuws in VROUW in De Telegraaf? Dat kan altijd! Laat hieronder je reactie achter.

 

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>