Nieuws/Vrouw
498522
Vrouw

Wat staat er vandaag in VROUW?

Wat is belangrijker: zijn carrière of die van haar?

GEEN - Elke maandag en woensdag heeft VROUW een vast katern in De Telegraaf: boordevol catwalknieuws, persoonlijke verhalen van de vrouwen in het nieuws en columns van vaste gezichten Jeffrey Wijnberg en Catherine Keyl. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je vandaag op onze pagina's terugleest.

Wat is belangrijker, zijn carrière of die van haar?

Als er een kind op komst is, doen veel vrouwen automatisch een stapje terug en wordt voorrang gegeven aan de carrière van de man. Uit vrije keuze, zeggen moeders zelf. Maar hoe vrij is die keuze eigenlijk?

Dat vraagt Ulrika Leons zich af. Als GZ-psycholoog en directeur bij Zorg van de Zaak, een netwerk van organisaties op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg, maakt zij zich zorgen over het groeiend aantal (hoogopgeleide) vrouwen dat worstelt met de innerlijke strijd tussen de rol van carrièrevrouw en moeder.

„Ik zie steeds vaker vrouwen die kampen met psychische problemen als gevolg van deze strijd. Vaak schamen ze zich, omdat het hen niet is gelukt om de taken binnen het gezin zo te verdelen als ze hadden gewild.”

Lees hier het hele verhaal >>>

‘Wie beschermt pubers tegen zichzelf’?

Onlangs sprak minister Van der Steur uit dat het de taak van ouders is om pubers te beschermen tegen de gevaren van sexting. "Opvoeding is een proces waarin kinderen worden gevormd volgens de waarden en normen van de ouders/verzorgers", vindt ook Stephanie Moser. "En daar hoort omgaan met social media ook bij."

Lees hier het hele verhaal >>>

’Liefde tussen broer en zus vanzelfsprekend’

 

Vandaag is het Nationale Broer- en Zus-dag. Uit onderzoek van dealsite Groupon blijkt dat liefde tussen broers en zussen maar nauwelijks wordt uitgesproken. Volgens familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt komt dat vooral omdat die liefde zo vanzelfsprekend is. „Het is een sterke relatie en de langstlevende die je kunt hebben."

Lees hier het hele verhaal >>>

Catherine Keyl

Het is ongelooflijk hoe lezen je leven kan veranderen. Af en toe recenseer ik boeken voor de ECI, de club die in november voor het eerst een literatuurprijs gaat uitreiken. Zodoende kwam ik bij Nooit goed genoeg terecht, een boek over hoe vrouwen zichzelf het leven moeilijk maken. Het is misschien handig als ik uit de inleiding verkort citeer.

Lees hier de hele column van Catherine >>>

Meepraten over het nieuws in VROUW in De Telegraaf? Dat kan altijd! Laat hieronder je reactie achter.