498817
Vrouw

Recept | EsFactory

Pittig gefrituurde kipvleugels

GEEN - Er zijn van die dagen dat ik gewoon behoefte heb aan Fastfood. Dagen waarop ik veel boodschappen moeten doen en het zeikt van de regen, bijvoorbeeld.

Zoals laatst: Ik had veel boodschappen, heel veel boodschappen. Zoveel dat ik, terwijl ik mijn fiets in stond te pakken, een man op de parkeerplaats tegen me zei: ‘Het is toch wel een toestand he? Boodschappen doen op de fiets?' Ik mompelde dat het allemaal wel meeviel en probeerde nog wat te glimlachen. Niet dat ik kon zien of hij me geloofde. Want het regende zo hard dat mijn brilglazen hun eigen ruitenwissers nodig hadden.

Actie ondernemen

Eindelijk alle boodschappen in mijn fietstassen en mand gepropt, reed ik voorzichtig naar huis. Een kilo of vijftien aan boodschappen in de mand voorin vergt enige fietskunst. Halverwege de rit naar huis zijn drie verkeersdrempels. Bij de eerste hoorde ik “krrrsssst” en fietste stug door. Bij de tweede hoorde ik een nog langere “krrrssssstt” en fietste ik opnieuw gewoon door. Bij de derde hoorde ik een korte “krsst” en een klap. Dat betekent dat je moet stoppen, af moet stappen en actie moet ondernemen.

Alles beter

Een kleine inspectie bevestigde dat mijn linkerfietstas het had begeven. De tas die erin zat was opengesprongen en had de boodschappen op straat verspreid. Ik heb een diep gezucht, mezelf vermand en de boodschappen in de stromende regen weer in mijn tas gedaan. De tas aan het stuur gehangen (nog gevaarlijker!) en naar huis gefietst. Die dagen. Dan wil ik iets dat troostend en warm is. Dus frituur ik iets. Want daar wordt alles beter van.

Pittige gefrituurde kipvleugels

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
  • 1 theelepel witte peper
  • 250 milliliter zoete chilisaus
  • 50 gram boter
  • scheut tabasco of andere hete saus, naar smaak
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • een fles zonnebloemolie om in te frituren

Bereidingswijze

Eet smakelijk!

Kook ook:

Over Esmée van EsFactory

Moeder in hart en nieren. Kookt graag en heeft volgens dochter last van het ‘zelf maken’ syndroom. Zodra het kan, wil ze alles het liefst zelf maken. Pizza’s, brood, tortilla’s en alles dat nog meer in dozen in de supermarkt verkocht wordt. Ze blogt al heel wat jaren op de foodblog EsFactory.nl en is dol op computers en scripts. Ook haar blog maakte ze zelf. Omdat het kan. Ze is dol op haar hond Pumbaa, maar houdt net zoveel van de katten.