498915
Vrouw

Gezonde, makkelijke en snelle recepten

Basisrecept voor visbouillon

GEEN - Soms kan koken zo simpel zijn. Je gooit een aantal ingrediënten bij elkaar in een pan en een half uurtje later heb je een prachtige zelfgemaakte visbouillon.

Een geweldige basis voor heel veel andere recepten. Ideaal ook om per portie in te vriezen, zo hoef je nooit meer naar een bouillonblokje te grijpen. Handig én veel lekkerder!

Ingrediënten

Voor 2 liter visbouillon

  • 1,35 kg viskoppen en graat
  • 300 g garnalen schillen en koppen
  • 2,5 L water
  • 1 el witte peperkorrels
  • 1 bleekselderij, in stukken
  • 3 takjes bladselderij
  • 1 winterwortel, in stukken
  • 1 ui, in stukken
  • topjes van 1 venkel
  • (wild garlic) zout

Bereidingswijze

Welke vis je gebruikt voor de bouillon maakt niet zoveel uit. Het heeft uiteraard wel invloed op de smaak, maar een combinatie, die je bijvoorbeeld bij de visboer vraagt, is prima. Ik gebruikte een combinatie van kabeljauw en schelvis. En omdat wij dat weekend Hollandse garnalen hadden gepeld, deed ik die schillen en koppen er nog bij. Dat is overigens optioneel, maar geeft wel extra smaak.

Pak de grootste (soep)pan die je hebt en doe hier alle ingrediënten in. Breng aan de kook en laat het een half uurtje langzaam trekken op laag vuur. Pak een schone (grote) pan, zet daar een vergiet/zeef op en giet alles af. Wat je overhoudt, is een prachtige visbouillon, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als basis voor vissoep, maar ook voor risotto met vis of wat dacht je van paella!

 

Bekijk ook

Susan Aretz

is community manager, moeder en oprichter van Smulpaapje.nl. Daarnaast bracht zij in 2015 een kookboek op de markt. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is Susan bezig met wat ze gaat koken, bakken én eten. Hier deelt ze wekelijks haar favoriete recepten met jou. Iedere maand met een ander thema. Dus houd de site goed in de gaten! Heb jij een prangende vraag of een verzoek voor Susan, mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl!