500403
Vrouw

Recept van de dag

Heerlijke hollandse nieuwe met rode bietjes

GEEN - Als er iemand verstand heeft van gezond eten, is het Erik te Veldhuis wel. Deze keukenmanager van Papendal verzorgt elke dag de maaltijden voor de topsporters en vandaag staat het heerlijke recept Hollandse nieuwe met boekweit en rode bietjes voor je klaar!

Benodigdheden

(voor 1 persoon)

1. 150 ml water

2. 1 tl kruidenbouillon

3. 75 g boekweit

4. 1 el honing

5. 1 el balsamicoazijn

6. 200 g gekookte rode bieten, in blokjes gesneden

7. halve appel, in blokjes

8. 20 gram ui, gesnipperd

9. 1 zoute haring, in grove repen  

Bereiding

1. Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook en laat de boekweit in ± 15 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan. 

2. Roer de honing met balsamicoazijn glad. 

3. Voeg de rode bietjes, ui, appel en boekweit toe. 

4. Meng alles goed door elkaar. 

5. Voeg als laatste de haringrepen toe. 

Bereiding: 30 minuten

Recepten uit Goud op je bord van Arko Sports Media uitgevers t.w.v. € 24,95 (ISBN 9789054721765)