Vrouw/VROUW magazine
503119376
VROUW magazine

VROUW Magazine

Lekker lunchrecept: de springrolls van Janine Jansen

Lekkere springrolls maken.

Lekkere springrolls maken.

Culi-expert Marjolein: „Weer naar kantoor? Dan is het kiezen tussen zelf een lunch voorbereiden of een duur broodje in de kantine halen. Gelukkig verschijnen er steeds meer kookboeken met lekkere lunchrecepten. De springrolls van Janine Jansen zijn makkelijk klaar te maken en mee te nemen.”

Lekkere springrolls maken.

Lekkere springrolls maken.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • flinke hand koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • zout en peper
  • 1 tl wasabi of mierikswortel
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • ½ rode kool
  • 1 ei
  • scheutje sojasaus
  • olie of boter om in te bakken
  • 4 rijstvellen

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de koriander en de lente-uitjes zeer fijn. Meng de mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met koriander, de lente-uitjes, een beetje zout en peper, en de wasabi of mierikswortel. Snijd de komkommer en avocado in reepjes. Snijd de rode kool met een mandoline ragfijn.

Stap 2

Kluts het ei en roer de sojasaus erdoorheen. Bak er in circa 5 minuten een omelet van met het deksel op de pan.

Stap 3

Zet een kom met kokend water klaar waar de rijstvellen in passen. Leg het eerste rijstvel even in het water, ongeveer 10 seconden. Haal het vel eruit, laat het uitlekken, en leg er wat rode kool in het midden op. Bedek met een beetje saus, dan wat avocado, komkommer en een kwart omelet. Vouw de randen naar binnen en voilà: een lekker en prachtig pakketje.

Meer VROUW

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen. Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.