Nieuws/Vrouw
506910
Vrouw

Wat staat er vandaag in VROUW?

'Maak professionele begeleiding bij scheiding verplicht'

GEEN - Elke maandag en woensdag heeft VROUW een vast katern in De Telegraaf: boordevol catwalknieuws, persoonlijke verhalen van de vrouwen in het nieuws en columns van vaste gezichten Jeffrey Wijnberg en Catherine Keyl. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je vandaag op onze pagina's terugleest.

Scheiden blijft lijden

 

Vrijdag is het de Dag van de Scheiding, die in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor deskundige begeleiding van mensen die uit elkaar gaan. Advocaat en mediator Esther Smal en gezinscoach en mediator Gideon de Haan lieten een grootschalig onderzoek uitvoeren en concludeerden dat een moeizame scheiding verstrekkende gevolgen kan hebben voor alle betrokken partijen, ook voor de kinderen.

Lees hier het hele verhaal >>>

Iris van Herpen voor iedereen

 

De inventieve couture van Iris van Herpen wordt gedragen door artistieke mensen als Björk en Lady Gaga. Voor het grote publiek waren haar creaties minder makkelijk bereikbaar. Met haar confectielijn wil ze dat veranderen. "Ik was er nog niet klaar voor”, legt Iris haar beslissing van toen uit. „Natuurlijk wilde ik draagbare stukken voor het grote publiek maken, maar mijn couture leende zich daar toen niet voor. Ik had tijd nodig om mezelf uit te vinden en de techniek te verfijnen”, aldus Iris.

Lees hier het hele interview met Iris >>>

Catherine Keyl

Het is hartverwarmend om te zien hoe Nederland weer saamhorigheid toont. Er moet iets gedaan worden voor de vluchtelingen, dus worden er knuffels, kleding en schoenen ingezameld. Twee avonden wordt er aandacht besteed op tv, afgelopen maandag bij Humberto en vanavond bij Pauw. Toch is er iets bijzonders aan de hand, iets dat ik niet begrijp.

Lees hier de hele column van Catherine >>>

Meepraten over het nieuws in VROUW in De Telegraaf? Dat kan altijd! Laat hieronder je reactie achter.