Nieuws/Vrouw
507265
Vrouw

Wat staat er vandaag in VROUW?

Daniëlle (30) kan pas sinds kort goed lezen en schrijven

GEEN - Elke maandag en woensdag heeft VROUW een vast katern in De Telegraaf: boordevol catwalknieuws, persoonlijke verhalen van de vrouwen in het nieuws en columns van vaste gezichten Jeffrey Wijnberg en Catherine Keyl. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je vandaag op onze pagina's terugleest.

Daniëlle (30) kan pas sinds kort goed lezen en schrijven

 

Daniëlle Gerritsen (30) ging twee jaar geleden terug naar de schoolbanken. Ze wilde namelijk niet dat haar zoontje (6) ook een taalachterstand kreeg. „Als iemand me vroeg of ik iets wilde opschrijven, moest ik altijd net toevallig naar het toilet. En als mijn zoontje vroeg of ik hem wilde voorlezen, verzon ik gewoon zelf een verhaal. Op een kinderboek als Pinkeltje kon ik me namelijk al niet concentreren.”

Lees hier het hele verhaal van Daniëlle >>>

Vrouw, op naar de top!

 

Er zijn nog steeds te weinig vrouwen in topfuncties, zo werd vorige week bekend. Het streefcijfer van 30% in 2016, zoals vastgesteld door minister Bussemaker van Emancipatie, zal niet worden gehaald. VROUW ging de straat op en vroeg waarin volgens jullie het probleem zit. Michelle Gout (38): "Vrouwen moeten zichzelf niet zo makkelijk in ene hoekje laten duwen. Ze moeten zelf ook ambitieuzer zijn en meer voor zichzelf opkomen op de werkvloer.

Lees hier alle interviews>>>

Jeffrey Wijnberg

 

Op mijn spreekuur wordt meer dan eens de vraag gesteld: ‘hoe kan ik mijn baas de baas worden?’ Grappige vraag natuurlijk.  Want de baas is de baas; en als ondergeschikte moet je gewoon luisteren en naar zijn pijpen dansen.  Maar mensen zijn eigenwijs en willen niet, bij voortduring, in de hoek zitten waar de klappen vallen.

Lees hier de hele column van Jeffrey >>>

Meepraten over het nieuws in VROUW in De Telegraaf? Dat kan altijd! Laat hieronder je reactie achter.