Nieuws/Vrouw
512606489
Vrouw

Memories 2.0... 'Sorry Katja, ik heb me vergist'

Katja met haar eigen verloofde Freek

Katja met haar eigen verloofde Freek

Katja Schuurman (42) en Memories. Ik kon mij niet zoveel bij die combi voorstellen toen ik afgelopen september hoorde dat Katja het stokje van Anita Witzier (56) zou overnemen. Na twintig jaar aardse Anita nu kittige Katja... Ik wist het zeker: Katja leidt teveel af van die prachtige liefdesverhalen. Iedereen zou alleen maar naar haar kijken en vergeten om te luisteren.

Katja met haar eigen verloofde Freek

Katja met haar eigen verloofde Freek

Memories, er is vrijwel geen lovestory die ik daarvan heb gemist. Ik heb er twee decennia van gesmuld, van de liefdesverhalen alsmede de manier waarop Anita het deed: professioneel, deskundig, 'onzichtbaar'... Met als kers het romantische detail dat het programma voor Anita's eigen liefdesleven ook allesbepalend is geweest aangezien ze door het programma haar huidige man Michel Nillesen leerde kennen toen hij in 2001 productieleider van Memories werd.

Dubbelop

Wat mij betreft had Anita nog jaren met het programma mogen doorgaan. Maar goed, vernieuwing moest en zou er komen dus werd er gehakt (20 minuten eraf), het aantal verhalen per aflevering teruggebracht naar twee á vijftien minuten en Katja ingelijfd.

Katja die mijns inziens zonder zulke mooie verhalen al interessant genoeg is. Zou het niet dubbelop zijn, too much? En mooie verhalen én mooie Katja? Omdat ze een televisiebeest is, de 'camera van haar houdt'? Zou Memories niet teveel seks worden?

Goede minnaar

En die mannen die na jaren hun geliefde weer zien? Zouden die niet liever in de armen van Katja rennen? In plaats van in die van hun jeugdliefde? Of zou Katja ook onzichtbaar kunnen zijn en, in dit geval, alle ruimte kunnen geven aan de verhalen?

In minuut 11 was het al raak: 'Was hij een goede minnaar?'. En niet veel later: 'Die wetsuit was vroeger zeker een bikini?' Dat kon de kijker verwachten want Katja houdt nou eenmaal van seks. En dat straalt ze ook uit. Zoals een vriend van mij weleens zegt: 'Katja staat altijd in de seksstand.'

Elke dag seks

Zelf vertelde ze daar eerder over in de JAN: "Na tweeënhalf jaar is er nog steeds zelden een dag dat Freek en ik geen seks hebben, en soms op een dag meerdere keren. En als we dan weer intiem zijn geweest… Dan is het alsof het licht een beetje extra is aangegaan." Dus als Katja een programma doet, dan is dat met sekssausje. Voor minder doet ze het niet.

Resten vragen als: 'Is dat erg?', 'Is dat storend?' en 'Hadden de mannen slechts oog voor Katja?' Daarop kan ik vooralsnog drie keer volmondig 'Nee' antwoorden. Sterker nog, de mannen hadden geen oog voor de - moet gezegd - decent geklede Katja (wat wellicht ook weleens een keer leuk was voor haar). Dus ik heb mij vergist; Memories 2.0 is zelfs dubbel zo leuk! Al was het maar omdat we thuis voor het eerst met z'n tweeën hebben gekeken.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.