Vrouw/Opgebiecht
520449678
Opgebiecht

‘Ik werd smoorverliefd op mijn yogalerares’

Yoga

Yoga

In deze rubriek kun je anoniem je geheim delen. Deze week een vrouw over kriebels voor haar yogalerares.

Yoga

Yoga

“Mijn beste vriendin sleepte me mee naar een ­yogales toen ik in een - voor mijn gevoel - bodemloze put zat. We waren bijna negen jaar bezig geweest met zwanger worden, maar dat was niet gelukt. En net toen ik had geaccepteerd dat we kinderloos zouden blijven, verliet mijn man me voor een ander. Een veel jongere collega, die inmiddels zwanger van hem is...

Slecht en ongezond

Achteraf denk ik dat het vooral kwam omdat ik zo gefocust was op het moederschap en daardoor totaal geen aandacht meer had voor hem. Omdat ik mijn verdriet wegsnoepte, kwam ik kilo’s aan en zag er slecht en ongezond uit. Dus op een dag zei mijn vriendin: ‘Deze week neem ik je mee naar de sportschool. Ik éis dat je meegaat. ‘Nee’ zeggen is geen optie.’

Dus lag ik de volgende dag op een matje allerlei ingewikkelde oefeningen te doen. Ik zweette me een ongeluk en merkte hoe slecht mijn conditie was. Maar gelukkig was daar die prachtige yogalerares.

Direct lid

Met haar lange zwarte haar en lichtbruine huid zag ze eruit alsof ze rechtstreeks uit een Aziatisch modeblad kwam gestapt. Ik voelde me heel plomp en onhandig, maar ze stelde me keer op keer op mijn gemak. Na de les werd ik direct lid van die sportschool, zodat ik net zo strak en lenig zou worden als zij.

Sterker nog, we werden vriendinnen! Zij was net als ik single en kinderloos, dus we hadden veel te bespreken en maakten daarom eindeloze strandwandelingen en dronken urenlang thee.

Op vrouwen

En uiteraard woonde ik zoveel mogelijk van haar lessen bij. Onder haar invloed stopte ik met suiker en vlees eten, dus ik voelde me al snel fitter en gezonder. En toen ze me ook nog hielp aan een leuke baan in een vegetarisch restaurantje, kon ik helemaal mijn geluk niet op.

Inmiddels was me duidelijk geworden dat ze op vrouwen viel. En hoewel ik me nog nooit tot vrouwen aangetrokken had gevoeld, merkte ik dat ik van dat nieuws toch kriebels in mijn buik had gekregen.

Lippen kussen

Ik fantaseerde steeds vaker dat ik haar zachte haren zou strelen en haar prachtige lippen zou kussen en werd uiteindelijk smoorverliefd. Dus toen ze op een avond bij me kwam eten en we gezellig op de bank nog wat zaten te kletsen, vroeg ik haar waarom ze niet bleef slapen.

Ze keek me aan en ik zag dat ze twijfelde. ‘Weet je het zeker?’ ‘Heel zeker,’ zei ik, trok haar naar me toe en kuste haar. Ze begon me uit te kleden, maar ineens, toen we allebei al bloot waren, schrok ik toch. Wilde ik dit echt wel? Had ik mijn bewondering voor haar en verlangen om bij iemand te horen niet door elkaar gehaald?

Lange brief

Dus zei ik dat ze tóch beter kon gaan. Not amused kleedde ze zich aan en verliet mijn huis. De volgende dag appte ze dat ze zich gekwetst voelde en voorlopig geen behoefte had aan contact.

Ik doe nog steeds aan yoga, maar wel op een andere sportschool. Mijn nieuwe yogalerares heeft een doorsnee uiterlijk en een harde stem. Mijn vorige lerares heb ik nooit meer gezien. Toch ben ik haar dankbaar: want ook al ben ik waarschijnlijk nooit écht verliefd op haar geweest, ze heeft me wel geholpen het geluk te hervinden.”

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets (anoniem) opbiechten?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.