Nieuws/Vrouw
526228779
Vrouw

Sportmaatjes én vriendinnen

Al ruim vijftien jaar staan Debby Connor (36) uit Rotterdam en Michelle van Driel (32) uit Den Haag samen op het softbalveld. Ook als er niet hoeft te worden gesport, zien de twee elkaar regelmatig. “We zijn sportmaatjes én vriendinnen.”

Debby: „Ik was achttien toen ik Michelle voor het eerst ontmoette tijdens een softbalkamp in het Brabantse Nuenen. Zij was daar om clinics te volgen, ik was instructeur. Ondanks dat we vier jaar schelen, was er meteen een klik.

Alle instructeurs en deelnemers hadden vijf dagen lang de grootste lol met elkaar. Natuurlijk stond het kamp in het teken van softbal, maar er was genoeg tijd om te ontspannen. ’s Avonds hielden we kussengevechten. Eén groot feest.

Zo’n twee jaar daarna kwamen we samen terecht in het softbalteam van Twins Oosterhout. Daar hebben we samen vier jaar in de hoofdklasse gespeeld. Ook bij Eurostars in Capelle aan den IJssel speelden we op hoog niveau en met Sparks in Haarlem werden we zelfs Nederlands kampioen.”

Michelle: „Op een gegeven moment hadden we allebei zoiets van: het is goed zo. We wilden minder trainen en het rustiger aan doen. Na een paar maanden begon het toch weer te kriebelen. We spelen nu Slowpitch, een variant van softbal waarbij mannen en vrouwen samen spelen en waarbij de bal door de pitcher onderhands met een boog wordt aangegooid. Ook doen we aan fastpitch dat zowel door mannen als vrouwen wordt beoefend.

Met ons slowpitchteam spelen we ongeveer zeven weekendtoernooien per jaar. Dit weekeinde doen we zelfs mee aan de EK in Boedapest. We trainen wekelijks met het slowpitchteam, maar het is vrijblijvend. Is het echt niet mogelijk om te komen, dan is dat geen probleem. Alle spelers van het slowpitchteam trainen en spelen ook nog bij een andere club.

Wij spelen bijvoorbeeld ook bij Euro Stars in Capelle aan den IJssel. Daar spelen we fastpitch softbal met een vriendinnenteam: elf dames waarmee en waartegen we in het verleden ooit hebben gespeeld.

Trainen met het vriendinnen team is geheel vrijblijvend. Wie zin heeft om te komen, komt. We beginnen en eindigen de trainingen en wedstrijden altijd met een drankje. Het gaat vooral om de gezelligheid.”

Debby: „Softballen vind ik sowieso leuk, maar ik vind het extra leuk als Michelle ook op het veld staat. Wij hebben een bijzondere band en kennen elkaar door en door. Soms schieten we spontaan in de lach om iets wat er op het veld gebeurt. Eén blik is voldoende.”

Michelle: „D. – of Deb, zoals ik haar vaak noem – en ik sporten niet alleen samen, we gaan ook vaak stappen. Wij kunnen een heel goed feestje bouwen! Zij noemt mij soms Pebbles omdat ik tijdens het softbalkamp in Nuenen een petje met Pebbles van The Flintstones droeg. We hebben het er af en toe nog over: weet je nog dat je die pet had?’”

Debby: „Ik zou Michelle tekortdoen als ik haar alleen mijn sportmaatje zou noemen. Ze is vooral mijn vriendin.”

Tekst: Hortence Chen

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat deze zomer iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.