Vrouw/Praat Mee
529434856
Praat Mee

Lijstje

7 irritaties in thuisquarantaine

Nu iedereen door de Nederlandse overheid wordt geadviseerd om zo veel mogelijk binnen te blijven en jezelf en je gezin in ’thuisquarantaine’ te plaatsen, kunnen de frustraties in de huiskamer weleens hoog oplopen. VROUW maakte een lijstje van de meest voorkomende ’thuisirritaties’.

1) Thuiswerken

Werken vanuit huis lijkt vaak heel aantrekkelijk maar nu het moet, kan het ook een regelrechte straf zijn. Jengelende kinderen aan je been, geen eigen werkplek waar je je kunt terugtrekken… Help!

2) Kind(eren) thuis

Nu de scholen sinds maandag gesloten zijn, wordt je huiskamer ineens een klaslokaal en komt de zorg voor je kinderen er ook nog eens bovenop. En ook dat kan weleens voor frustraties zorgen...

3) Improviseren

Er moet heel wat geïmproviseerd worden; hetzij met lesgeven aan je kinderen, de huishoudklusjes verdelen of zelf een manier bedenken om aan je dagelijkse ’bakkie troost’ te komen.

4) Lastigvallen

Hoewel thuisquarantaine ook wel een vorm van ’sociale isolatie’ genoemd kan worden, houdt niet iedereen zich hier aan. Je hebt van die vrienden die tóch willen afspreken en niet begrijpen waarom je nu even niet naar hun feestje kan komen. Of je telefoon die voortdurend roodgloeiend staat door (app)berichtjes van familie en vrienden.

5) Vervelen

Komen de muren van de huiskamer al op je af? Gebrek aan entertainment om je heen kan weleens voor de nodige verveling zorgen. Kijk maar eens naar dit filmpje...

6) Wc-papier

De strijd om wc-papier lijkt losgebarsten en wat nu als je zonder zit? Op naar de winkel dan maar.. .of is daar ook alles op?

7) Niets veranderd?

Thuisquarantaine is niet voor iedereen zo’n drama, voor sommigen verandert er zelfs niets...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.