Vrouw/Praat Mee
535321458
Praat Mee

Als de kat van huis is... Neem jij beveiligingsmaatregelen voor je op vakantie gaat?

Als de kat van huis is... Ga jij met een gerust hart op vakantie?

Als de kat van huis is... Ga jij met een gerust hart op vakantie?

Ken je dat? Dat je op je vakantieadres ineens rechtop in bed zit omdat je bang bent dat er thuis wordt ingebroken? Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders (23,7 procent) deze zomer niet met een gerust hart op vakantie gaat en zich zorgen maakt over een eventuele inbraak. Neem jij maatregelen voordat je de deur uit gaat?

Als de kat van huis is... Ga jij met een gerust hart op vakantie?

Als de kat van huis is... Ga jij met een gerust hart op vakantie?

Zelf zorg ik voor extra maatregelen. Zo stel ik een tijdschakelaar in, laat ik de buren post uit de brievenbus halen, doe ik mijn sieraden in de kluis van een goede vriend en sluit ik extra goed af.

Extra alert

Omdat ik in het verleden weleens slachtoffer ben geworden van woninginbraak ben ik er extra alert op. Het is echt zó naar om thuis te komen en te zien dat er kostbaarheden missen. Onvervangbare dingen die je herinneren aan overleden dierbaren, bijvoorbeeld. Dingen waar geen prijskaartje aan te hangen is.

Ik ben sindsdien eigenlijk altijd opgelucht als ik thuiskom in mijn huisje en alles nog op z'n plaats staat. Ik hoop het nooit meer mee te maken, al is het alleen maar om de rompslomp met de verzekering. De echte dingen van waarde, daar heb je dan net geen bonnetje van. Dat ene ringetje van je oma, of de trouwring van je overleden vader. Bovendien voelt je huis na een inbraak als het ware 'besmet'. Je voelt je er minder veilig dan voorheen.

Dubbelchecken

Uit onderzoek van Ring, een leverancier van beveiligingsproducten en -diensten, blijkt dat ik niet de enige ben die extra maatregelen neemt. Ruim 95% geeft aan hetzelfde te doen. Die maatregelen variëren van het simpelweg dubbelchecken of alle ramen en deuren op slot zitten, tot het implementeren van een bewakingssysteem om het huis extra te beveiligen.

72% van de respondenten schakelt buren in om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie. Mensen die hun buren goed kennen en regelmatig contact hebben, voelen zich zes keer veiliger in hun buurt dan mensen die nauwelijks weten wie hun buren zijn.

Praat mee

Ben jij bang dat er wordt ingebroken tijdens jouw vakantie en is dat ook daadwerkelijk weleens gebeurd? Neem jij extra veiligheidsmaatregelen en wat zijn dat voor maatregelen? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.