Nieuws/Vrouw
535431502
Vrouw

Ciska (28) bevrijdde zichzelf uit haar relatie: Het vertrouwen was kapot

Ciska (28) jarenlang in een relatie die haar ongelukkig maakte. Een halfjaar geleden hakte ze de knoop door en zette een punt achter haar relatie.

"Op het moment dat ik tegen mijn toenmalige vriend uitsprak dat ik het echt niet meer zag zitten, viel er een last van mijn schouders. Ik droeg al 2 jaar lang een volle rugzak met twijfels mee, maar de knoop doorhakken durfde ik nooit. Tot een halfjaar geleden."

"Mijn ex was in het begin een geweldige vent. Ik was tot over mijn oren verliefd en zag geen enkel minpuntje. Naarmate onze relatie serieuzer werd, begon hij af en toe stiekem te doen. Zo stiekem dat ik het niet vertrouwde en soms zijn telefoon pakte als hij even de kamer uit was of als hij sliep."

"Ik deed het om mezelf gerust te stellen. Maar meteen al de eerste keer dat ik mezelf daartoe verlaagde, was het raak. Hij was inderdaad met een andere vrouw aan het sms’en. Niet over koetjes en kalfjes, maar over wat hij allemaal met haar zou willen doen. In bed. Naakt."

Tweede kans

"Ik was woedend en vuurde elk scheldwoord dat in mij opkwam op hem af. Hij verdedigde zich. Zei dat hij heel veel spijt had. Dat het nooit meer zou gebeuren. Dat hij het alleen deed voor de spanning. Ik geloofde hem niet, besloot weg te gaan en maakte er een einde aan. Toen ik na drie weken nog steeds als een zielig hoopje mens op de bank hing en hem constant aan de telefoon had, smekend om mijn vergiffenis, besloot ik hem een tweede kans te geven."

“Het ging aan de buitenkant een tijd goed. We hadden weer plezier samen, maar vanbinnen was de wond nooit geheeld. Het vertrouwen was kapot. Tijdens een feestje verloor ik hem geen seconde uit het oog. Nog angstiger dan daarvoor vroeg ik soms of ik zijn telefoon mocht bekijken."

Instorten

"Ik logde af en toe in op zijn Facebook om de laatste chatberichten te checken. Van een onschuldig ‘Ach, schatje toch’ tegen een andere vrouw werd ik al furieus. Tel daarbij de nachtelijke huilbuien en een groeiende onzekerheid op en je hebt een vrouw die op instorten staat."

"Een halfjaar geleden besloot ik voor mezelf te kiezen. Doodmoe van al dat getwijfel ben ik het gesprek aangegaan en heb gezegd dat ik het niet langer trok. We waren elkaar vanaf dat eerste ontrouwe moment al uit het oog verloren, en hoewel we gestreden hebben als leeuwen, werkte het niet. We moesten allebei huilen toen we afscheid namen, maar daarna restte er niets dan opluchting. Ik was eindelijk van die rugzak met twijfels bevrijd."

Weer mezelf

"En nu nog steeds weet ik dat ik de juiste keus heb gemaakt. Ik kan weer ademhalen en heb weer zin in het leven. Ik heb weer zin om nieuwe mensen te ontmoeten, en straal weer als vanouds op een feestje. Ik ben langzaam maar zeker weer mezelf aan het worden."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.