Nieuws/Vrouw
537004635
Vrouw

Debby verloor haar kleinzoon aan een verkeersongeluk

Jaarlijks overlijden er een kleine zeshonderd mensen aan de gevolgen van een verkeersongeval. De 21-jarige kleinzoon van Debby is er daar één van. Hamidou Laiti werd november vorig jaar doodgereden vlakbij zijn ouderlijk huis.

"Hamidou is vier maanden geleden verongelukt, maar nog steeds voelt het alsof hij ieder moment kan binnenstappen met zijn aanstekelijke lach. Het was zo'n vrolijke, lieve jongen. Ik mis hem nog iedere dag", vertelt Debby geëmotioneerd.

Foute boel

Hamidou was onderweg naar een vriend toen hij op een oversteekplaats vlakbij zijn huis werd geschept door een auto. Debby zat op dat moment thuis voor de tv: "Ik zag de beelden van het ongeluk voorbij komen en wist meteen dat het foute boel was."

Als haar zoon direct daarna belt met de vraag of Debby een kijkje wil nemen bij zijn zoons omdat hij zelf niet in de buurt is, stapt ze direct in de auto. "Met een steen in mijn maag reed ik naar het huis van mijn schoondochter, van wie mijn zoon al een tijdje gescheiden was. Ik voelde dat het een van mijn kleinkinderen was."

Als Debby arriveert, wordt ze direct opgevangen door de buren. Haar voorgevoel wordt bevestigd: haar kleinzoon Hamidou is verongelukt. "Ik zakte in elkaar en kon alleen maar schreeuwen en huilen."

Ongeluk of opzet

Eén van de moeilijkste dingen aan de dood van haar kleinzoon, vindt Debby dat de daders nog steeds niet gestraft zijn. "Ze vluchtten direct na het ongeluk maar zijn gepakt. Maar door gebrek aan bewijs worden ze steeds weer vrijgelaten. Ze houden hun lippen stijf op elkaar. Door het stilzwijgen wekken ze de indruk dat het geen ongeluk, maar opzet was. Wat mij niet eens zou verbazen, aangezien de daders ook de jongens zijn die mijn kleinzoons jarenlang hebben gepest. Dat we het nooit zeker zullen weten, is heel zwaar."

Geen vlieg kwaad

Het idee dat er opzet in het spel zou zijn, maakt het verlies voor Debby nog moeilijker. "Dat iemand er bewust op uit was om mijn kleinzoon pijn te doen, is ondraaglijk. Mijn lieve Hamidou die juist altijd het beste met iedereen voor had en geen vlieg kwaad deed."

Vijanden had Hamidou volgens Debby dan ook niet. "Nee, hij was geen ruziezoeker. Al kon hij wel heel slecht tegen onrecht. Als zijn broertje bijvoorbeeld gepest werd, kwam hij als grote broer voor hem op. Maar dat ging nooit gepaard met geweld. Dat zat niet in hem."

Warme herinneringen

Het gemis is nog steeds even groot. "Het was zo'n lekker jong. Al vanaf kleins af aan kwam hij heel veel bij mij over de vloer. We hadden de grootste lol samen. Ik heb dan ook veel mooie, warme herinneringen aan hem.

Zo weet ik nog dat hij met zijn broertje in bad zat en ze stiekem het hele potje badschuim in bad hadden gegooid, waardoor de hele badkamer gevuld was met zeepbellen. En schik dat ze samen hadden! Ja, aan dat soort momenten denk ik met een glimlach terug."

Onzekerheid

Hamidou krijgt ze er niet meer mee terug, maar Debby hoopt dat er snel een einde komt aan de onzekerheid. "Hamidou zijn we kwijt, maar ik hoop dat de daders alsnog gaan praten. Zodat we in ieder geval weten wat er die bewuste dag in november gebeurd is.

Dan krijgen we een beetje rust en kunnen we het verdriet heel langzaam een plekje in ons leven geven. Maar uit ons hart zal Hamidou nooit meer verdwijnen."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.