Nieuws/Vrouw
537606368
Vrouw

Ex Idols-deelnemer Nathalie: In Congo kan ik niet meer normaal over straat

Dit jaar is het precies vijftien jaar geleden dat we massaal voor de buis zaten voor het eerste seizoen van Idols. Tijd om terug te blikken met oud-kandidaten, zoals met Nathalie die meedeed aan seizoen 4.

Nathalie Makoma (36) werd tweede bij Idols 4.

Audities

“Mijn nichtje gaf mij op zonder dat ik het wist. Ik woonde in die tijd in Ierland en was al bekend in veel landen vanwege de gospelgroep die ik samen met mijn broers en zussen had.

Het leek mij interessant: zo kon ik in één klap op de kaart worden gezet in Nederland. Uiteindelijk ging ik naar Nederland voor de audities. Ik kijk er met veel plezier op terug. Het was een leuke tijd, waaraan ik veel te danken heb.”

Handelsmerk

“Ik werd heel vaak herkend, daar heb ik totaal geen problemen mee. Het hoort bij mijn beroep. Als mensen me op een positieve manier aanspreken, vind ik dat alleen maar leuk.

Ik kreeg vooral heel veel opmerkingen over mijn stem, wat ik een heel groot compliment vond. Ook werd ik overstelpt met vragen over mijn haar. Gordon noemde mij de Nederlandse Tina Turner. Mijn haar was en is nog steeds mijn handelsmerk.

Ik word nog steeds herkend. In mijn geboorteland Congo kan ik niet normaal over straat. In Nederland en België zijn de mensen iets terughoudender, maar regelmatig word ik bijvoorbeeld in de supermarkt aangesproken door mensen die vragen of ze een foto mogen maken.

Ik behandel iedereen met respect en probeer om voor iedereen de tijd te nemen.”

Enorm veel optredens

“Na Idols ging mijn carrière in Nederland als een speer. Ik leerde in korte tijd hoe de muziekindustrie werkt. Tot op de dag van vandaag treed ik nog enorm veel op.

Daarnaast heb ik aan diverse programma’s meegedaan en aan een reallifesoap op RTL5. In Congo ben ik enkele seizoenen jurylid geweest van The Voice. Momenteel ben ik druk bezig met het opnemen van nieuwe songs en samen met Linda Estelle (T Spoon) en Marjorie (BYentl) ben ik onlangs ook een groep gestart: Nubian Queens.”

Songfestival

“Mijn toekomstdromen zijn vooral muziek maken en op het podium staan, waarmee ik mensen blij maak en entertain. Dat zit zo in mijn bloed. Het lijkt mij geweldig om voor Nederland op het Songfestival te mogen staan.

Het Songfestival heeft voor mij altijd iets magisch gehad en de diversiteit aan landen en culturen die bij elkaar komen op één podium spreken mij erg aan. Voor mij is iedereen hetzelfde. Op het Songfestival komt dit mooi samen.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.