Nieuws/Vrouw
541766151
Vrouw

De Lekker in je vel-fietsdag scheurde zo voorbij!

Kimberley van Heiningen fietst iedere dag van A naar B, maar trapte nooit eerder een officiële fietstocht (je weet wel, van A via B weer naar A). Tijdens de Lekker in je vel-fietsdag vloog ze bijna uit de bocht uit enthousiasme… voor de E-bike!

De 3 B's

Normaal gesproken is de zondag mijn pluk de dag eens niet-dag en ga ik alleen voor activiteiten die zich lenen voor de 3 B’s (bed, bank, bad). En normaal gesproken gebruik ik de fiets als vervoermiddel (meer dan drie versnellingen doe ik mijn medeweggebruiker niet aan), niet meer en niet minder.

Normaal gesproken vind ik de elektrische fiets voor mietjes en voor vrouwen die minimaal veertig jaar ouder zijn dan ik.

Prachtig stukje

Maar op de eerste lentedag van het jaar is alles anders. Ik heb namelijk afgesproken met dertig mede-SLIMmers voor een fietsdag in een prachtig stukje Nederland. Het A-punt van deze trip is het Gazelle Experience Centre; het walhalla voor iedere fietser.

Ik nam al jaren genoegen met een oud barrel dat met de week minder onderdelen en meer mankementen vertoont, totdat ik dit immense aanbod van fietsen zag.

Vloggen voor het idylische Huize Salentein

Vloggen voor het idylische Huize Salentein

(Niet zo) SLIM

We gaan voor een elektrisch exemplaar: niet zo SLIM, maar wel lekker. Zelfs dr. Hofstra is bij de eerste rukwind overtuigd. Huppakee, we zetten dat ding in turbo en we merken er helemaal niets meer van. En zo scheuren we door naar het idyllische Landgoed de Salentein in Nijkerk waar we een ultra SLIMME lunch nuttigen met de mede-deelnemers.

Lezeres laat zich een fiets aanmeten!

Lezeres laat zich een fiets aanmeten!

Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk het contact met mijn medestrijders. Natuurlijk heb ik tijdens de challenge wel eens berichtjes over en weer gestuurd met een fanatiekeling. En resultaten doorgekregen via alle mogelijke digitale kanalen.

Met de lezeressen!

Met de lezeressen!

Velletje

Toch heb ik de vrouwen die nu heerlijk in hun velletje zitten, nooit eerder in het echt gesproken. Fantastisch om eens echt contact te hebben en ervaringen uit te wisselen. Zo leuk dat ik best nog eens de dag wil plukken op zondag, wanneer zich weer een fietstocht aandient.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.