Vrouw/Seks & Relaties
54560026
Seks & Relaties

'Hij heeft het zijn ex nog steeds niet verteld'

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Sinds eind vorig jaar heb ik een relatie met een man die ik ken van de turnclub van mijn dochter. Hij is vier jaar gescheiden, ik bijna drie. We zagen elkaar iedere dinsdagavond als we onze meiden bij de sporthal ophaalden en raakten zodoende steeds vaker aan het kletsen. Er was een enorme klik tussen ons. Van het een kwam uiteindelijk het ander en we spreken nu heel regelmatig met elkaar af. Ook met onze dochters erbij want zij gaan heel leuk met elkaar om. Logeren doen we nog niet bij elkaar als de meiden bij ons slapen, maar dat zou in principe eigenlijk ook wel kunnen binnenkort. Maar ik heb de laatste tijd wat twijfels. Mijn vriend heeft namelijk dagelijks contact met zijn ex-vrouw. Ze bellen en appen veel en niet alleen over hun dochter. Maar toen ik haar laatst een keer tegenkwam en we aan de praat raakten, bleek zij helemaal niet te weten dat ik een relatie met haar ex heb (overigens vond ze het hartstikke leuk nieuws)!

Toen ik daar mijn vriend mee confronteerde vond hij het raar dat ik überhaupt met zijn ex had gesproken over onze relatie. Dat is toch raar? Hoezo zou ik dat niet kunnen bespreken? Zij mag toch ook weten dat ik regelmatig gezellige dingen met haar dochter doe? Het voelt nu net alsof hij onze relatie voor haar verborgen wil houden en ik snap echt niet waarom. Hij zegt dat ik me druk maak om niets en dat hij het gewoon nog niet besproken had. Volgens hem was het er simpelweg nog niet van gekomen. Daardoor betwijfel ik nu of zijn gevoelens voor mij wel net zo serieus zijn als de mijne voor hem. Wat moet ik hiermee?

Sabine: "Ergens is het natuurlijk best fijn dat de twee exen goed met elkaar kunnen opschieten. Zeker omdat ze samen een kind hebben. Maar het kan ook een beetje bedreigend voor je voelen. En het voedt de onzekerheid. Want jij vraagt je waarschijnlijk af of hij nog gevoelens voor haar heeft. 'Waarom heeft hij haar niet verteld dat hij verliefd is?, denk je wellicht.

Begrijpelijk, maar misschien is hij er nog niet aan toe om dat op die manier met haar te delen. Het is in ieder geval voer voor een paar serieuze gesprekken tussen jou en je vriend. Misschien kun je aangeven dat je graag zou willen weten of hij wel toekomst ziet in jullie relatie? Onze relatiedeskundige Sylvia van der Spek zei er dit over. Misschien helpt haar antwoord je. Succes ermee en ik hoop dat jullie heel gelukkig met elkaar worden dan wel blijven!"

Heb jij ook een vraag voor Lieve Sabine? Mail dan je vraag anoniem.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.