Vrouw/Seks & Relaties
546679981
Seks & Relaties

'Ik heb mijn schoondochter geadviseerd om mijn zoon te verlaten'

Peinzende vrouw

Peinzende vrouw

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Peinzende vrouw

Peinzende vrouw

Lieve Sabine,

Mijn schoondochter heeft me verteld dat mijn zoon is vreemdgegaan. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat te zeggen dus raadde ik haar aan om mijn zoon te verlaten als ze er niet mee kon leven. Mijn zoon houdt nog van haar en is nu boos op mij omdat ik haar geadviseerd heb om voor zichzelf te kiezen. Inmiddels verwijten ze mij allebei wat ik heb gezegd. Ik weet me geen raad meer... Help me alsjeblieft!

Sabine: "Wat ontzettend vervelend voor je! Ik snap heel goed dat je het overspelige gedrag van je zoon afkeurt. Zo heb je hem natuurlijk niet opgevoed. Maar zijn boosheid naar jou is ergens ook wel begrijpelijk, toch? Hij verwacht natuurlijk van zijn moeder dat ze hoe dan ook achter hem zal staan, zich niet tegen hem keert. En dat voelt hij nu wel zo.

Al vind ik de solidariteit naar je schoondochter ook wel weer heel mooi. Het is fijn wanneer vrouwen elkaar steunen in dergelijke situaties. Want overspel is niet goed te praten. Misschien moet je het een week of wat laten rusten en ondertussen je zoon wel laten weten dat je hem zult steunen of helpen waar nodig?

Dat ze allebei boos op je zijn, kan overigens betekenen dat ze zich toch nog met elkaar verbonden voelen. Al was het alleen maar in hun irritatie naar jou. Misschien is dit genoeg grond om de relatie weer te laten bloeien? Nodig ze binnenkort uit om bij je te komen eten of zo.

Leg dan uit waarom je je schoondochter die raad gaf, maar ook dat je het fijn zou vinden als ze het nog eens samen zouden proberen. Kies geen partij maar stel je op als een soort mediator. Laat jouw zoon en schoondochter tegen jou, maar ook tegen elkaar, zeggen wat ze willen.

Uiteindelijk hoop jij toch ook dat het weer goedkomt? En die boosheid naar jou ebt wel weer weg schat ik zo in. Zeker als ze begrijpen dat jij ook niet zo goed wist wat je met de situatie aan moest. Succes!"

Heb jij ook een vraag voor Lieve Sabine? Stel hem dan hier anoniem.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.