Nieuws/Vrouw
555918552
Vrouw

Doris (7) steekt een stokje voor verhuizing van favoriete buurvrouw

Wat doe je als je favoriete buurvrouw ineens besluit om te gaan verhuizen? De 7-jarige Doris twijfelde geen moment én bedacht een briljant plan om de verhuizing van haar favoriete buurgenoot te saboteren. VROUW sprak met moeder Simone.

Het zal je maar gebeuren: je rent naar buiten en ziet ineens een verkoopbord in de tuin van je favoriete buurvrouw staan. Het overkwam de kleine Doris. Het meisje is direct verhaal gaan halen een deur verderop, maar kwam van de koude kermis thuis: haar lieve buurvrouw Leis gaat inderdaad verhuizen.

Verhuizen

Tóch laat de 7-jarige haar 'liefste buurvrouw van de hele wereld' niet zomaar vertrekken uit de Prinses Irenestraat in Varsseveld. Om een stokje te steken voor de verkoop van het huis, beplakte het meisje het verkoopbord met handgeschreven briefjes met daarop de tekst 'Verkogt'.

Haar moeder snapt wel dat haar dochter buurvrouw Leis liever niet ziet vertrekken. "Het is echt een schat van een mens. Helemaal voor de kinderen. Ze is heel lief, attent en begaan. Als de kinderen iets meemaken, dan is buurvrouw Leis ook altijd de eerste die het hoort. Doris en haar broertje lopen de deur plat bij haar."

Oma Leis

Al vindt de buurvrouw dat alleen maar gezellig. "Ze hebben een hele warme band met elkaar. Voor de kinderen is het echt een soort oma. We kennen haar inmiddels ook al zo lang. Ze is nu vier jaar onze buurvrouw, maar ook al járen de beste vriendin van de oma van de kinderen."

Ze gedraagt zich volgens Simone ook echt als een oma. "Ze is heel attent. Onlangs hing er een groot spandoek aan de deur toen een van onze kinderen geslaagd was voor het zwemdiploma, maar ook rond vijf december zijn de fietstassen regelmatig gevuld met chocoladeletters en andere lekkernijen. Heel lief."

Opzoeken

Hoewel Doris het nog steeds heel jammer vindt dat haar buurvrouw vertrekt, begrijpt ze het stiekem wel een beetje. "Ze heeft een heel groot huis, dus ik snap wel dat ze wil verhuizen naar een kleiner huis. Maar ik vind het gewoon jammer. Ik kan goed met haar opschieten. Het is een héle lieve buurvrouw", vertelt ze.

"Maar ik denk dat ik haar nog wel ga zien hoor", vervolgt ze. Daar is haar moeder ook van overtuigd. "Leis blijft in Varsseveld, een klein dorp. Ze mag dan misschien niet meer naast ons wonen, maar we gaan haar natuurlijk wel gewoon opzoeken in haar nieuwe huis", aldus Simone.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.