Nieuws/Vrouw
557224286
Vrouw

Kaily (21): Mijn lerares gaf mij zelfvertrouwen

Het boek De leraar die mijn leven veranderde, waarin bekende Nederlanders vertellen over hun bijzondere leerkracht, laat zien hoe belangrijk leraren kunnen zijn voor iemand. Ook Kaily (21) had zo'n docent.

Op de middelbare school kwam Kaily in de problemen door haar relatie. "Mijn toenmalige vriend haalde me ontzettend onderuit, waardoor ik steeds slechter in m’n vel kwam te zitten. Hierdoor ging het thuis ook steeds slechter. Alles bij elkaar was het gewoon teveel."

Geen prater

Maar toen ontmoette ze Karin Roël. "Zelf was ik geen prater. Als er iets met me aan de hand was, liet ik dit niet merken maar lachte ik het weg. Maar Karin spoorde me juist aan om te vertellen wat er aan de hand was."

Er is een moment dat haar altijd zal bijblijven. "Er kwam een moment dat ik er echt doorheen zat en in de aula in huilen uitbarstte. Karin heeft me toen apart genomen en deed wat ik op dat moment het meeste nodig had: aanmoedigen. Ze vertelde me dat ik me niet door mijn ex moest laten tegenhouden en dat ik mijn dromen moest volgen. Omdat ze zeker wist dat ik het kon."

Omdraaien

"Ze had al vaker aangegeven dat ik het moest uitmaken, maar deze keer drong het echt door. Ik moest mijn kans pakken en vechten voor wat ik wilde. Niet alleen besefte ik dat ik dit zelf kon omdraaien, ook gaf ze me enorm veel zelfvertrouwen."

"Het belangrijkste dat ze mij geleerd heeft is mezelf openstellen voor anderen. Nu besef ik dat ik best eerlijk mag zijn wanneer ik iets niet wil, of me ergens niet goed bij voel. En door het zelfvertrouwen dat ze me gegeven heeft kan ik dit ook."

Knuffel

"Als ik haar nu zou tegenkomen, zou ik haar een knuffel geven. Ik ben haar zo dankbaar voor haar hulp en hoop dat ik haar hiermee duidelijk kan maken hoeveel ze voor mij heeft betekend.”

Ook jouw bijzondere verhaal delen? Stuur het op en wie weet komt jouw verhaal op VROUW!

Deel je verhaal hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.