Nieuws/Vrouw
560973411
Vrouw

Ook Michelle en Frank trouwen vandaag: We gaan barbecueën

Michelle van Essen en Frank van Leerdam

Michelle van Essen en Frank van Leerdam

Niet alleen Harry en Meghan stappen vandaag - zaterdag 19 mei - in het huwelijksbootje, ook Michelle van Essen (33) en Frank van Leerdam (36) uit Hoek van Holland trouwen vandaag. "Hij ging op zijn knieën op Moederdag." VROUW sprak de aanstaande echtgenote.

Michelle van Essen en Frank van Leerdam

Michelle van Essen en Frank van Leerdam

"Frank en ik zijn al achttien jaar samen en hebben twee zoons van 9 en 6. Frank zat in de vriendengroep van mijn zus en op een avond in de kroeg sloeg de vonk over. En nu gaan we dus trouwen!

Moederdag

Vorig jaar ben ik ten huwelijk gevraagd op Moederdag. Ik kreeg een ontbijtje op bed en mijn kinderen zaten op bed met hun zelf gefabriceerde frutsels. Daarna gingen ze het 'echte' cadeau halen.

Mijn oudste zoon las een verhaaltje voor met als laatste zin: 'Zullen we mama dit jaar geven wat ze echt graag wil?' Ik draaide mijn hoofd om en daar zat Frank op zijn knieën naast het bed met een ring.

Extra dagje

We hebben natuurlijk niet gekozen voor 19 mei omdat prins Harry dan gaat trouwen. Het was meer uit praktische overweging: het is Pinksterweekend en de kinderen zijn op maandag een extra dagje vrij.

Eigenlijk wilden we op 18 mei trouwen maar dat was een erg dure datum. Daarom werd het een dagje later, op de trouwdag van Harry en Meghan dus. Of wij ook zo gaan uitpakken? Absoluut niet!

Barbecueën

Het wordt laagdrempelig en absoluut niet chique de friemel en over de top. Bij mijn moeder thuis komen een kapper en een visagiste. Daarna gaan Frank, ik en de kinderen met een oud Volkswagenbusje naar een industrieel gebouw in Delft voor de trouwfoto’s.

We hebben veertig gasten uitgenodigd die met watertaxi’s worden gebracht naar onze trouwlocatie in Rotterdam. Om vier uur ’s middags begint de ceremonie waarbij onze zoons de ringen brengen. Vervolgens is er een borrel en daarna gaan we met z’n allen barbecueën.

Huwelijksreis

Het toetje is onze bruidstaart en om half 9 komt er iemand van Crazy Pianos muziek maken. De weddingplanner is tevens de ceremoniemeester is. Alles is van A tot Z geregeld. Ik wil dat iedereen kan genieten op de bruiloft en alles bewust meemaakt, inclusief wijzelf.

We komen net terug van onze huwelijksreis. We hebben het dus omgekeerd gedaan. We vonden het belangrijk dat onze zoons mee konden dus zijn we al in de meivakantie een weekje naar Turkije gegaan.

Ook vallen we op die manier niet van het ene hoogtepunt in het andere; wij hoeven niet meteen zondag onze koffer te pakken voor de huwelijksreis. Want die hebben we dus al gehad. Bijkomend voordeel: een lekker kleurtje op onze Grote Dag!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.