Vrouw/VROUW magazine
567560377
VROUW magazine

VROUW Magazine

Davina Michelle: ’Vrijheid is voor iedereen anders’

Davina Michelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid.

Davina Michelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid.

Zangeres Davina Michelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. Door corona gaat ze dit jaar niet met een helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals, maar vult ze haar ambassadeurschap anders in: met YouTube-interviews en de single Nobody Is Perfect.

Davina Michelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid.

Davina Michelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid.

Wat doe jij als ambassadeur zonder die festivals?

„In de aanloop naar 4 en 5 mei heb ik mensen op Instagram gevraagd hun verhaal te delen. Daarvan heb ik een aantal mensen die ik inspirerend vond uitgenodigd en geïnterviewd, vooral over vrijheid en de video’s op mijn YouTube-kanaal geplaatst.”

Wat was je conclusie over vrijheid?

„Ik sprak een gevluchte Irakees voor wie vrijheid is dat hij over straat kan zonder bang te zijn. Voor een meisje wier moeder haar een tijd stalkte is het dat ze het huis uit kan zonder bang te zijn voor een rode auto. En voor een jongen die werd gepest om zijn uiterlijk, dat hij kan dragen wat hij wil zonder dat mensen oordelen. Het idee van vrijheid is voor iedereen anders en heel persoonlijk.”

Wat verraste je bij je project?

„Onder de video’s staan soms reacties als: ’We zijn helemaal niet vrij op dit moment.’ Maar door deze verhalen zie je juist dat vrijheid verder gaat dan dat je niet meer na tien uur op straat kan, of met z’n twintigen naar de supermarkt mag. Het was een uitdaging en veel werk, die interviews maken, maar ik ben trots op het resultaat.”

Dit interview staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.