Vrouw/VROUW magazine
569906336
VROUW magazine

VROUW Magazine

Wat maken we op Koningsdag? Een bijzondere sushitaart!

De bewuste sushitaart.

De bewuste sushitaart.

Culi-expert Marjolein: „Had u ook zo gehoopt op een vrijmarkt? Zelf heb ik m’n oranje pruik maar op zolder laten liggen dit jaar. Maar in onze tuin wordt het een feestje als vanouds. Oranje drankje erbij én een wel heel bijzondere taart van de broertjes Sterk.”

De bewuste sushitaart.

De bewuste sushitaart.

Ingrediënten:

500 g sushirijst

~ 400 g roze zalm in blik

~ 6 el rijstazijn

~ 4 tl kristalsuiker

~ 3 el mayonaise

~ 3 el zwart sesamzaad

~ 2 tl zout

~ 1 avocado

~ 1 bosui

~ 1 handje wasabinootjes

~ 1 komkommer in plakjes

~ ½ citrusvrucht

~ peper en zout

~ sojasaus

~ Voor de saus: meng 1 el srirachasaus met 6 el mayonaise

Bereidingswijze:

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rijstazijn met de suiker en het zout. Schep dit met het sesamzaad door de afgekoelde rijst. Pluk de zalm uit elkaar en verwijder de graten. Meng met mayonaise, peper en zout. Bekleed een springvorm met bakpapier.

Schep een derde van de rijst in de vorm en druk goed aan. Verdeel de helft van de zalm erover, beleg met een laag komkommerschijfjes. Herhaal deze stappen en dek af met een derde laag rijst. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit. Snijd de avocado over de breedte in dunne plakken, schuif die een beetje uit elkaar en rol ze op tot een bloem. Besprenkel ’m met wat druppels citrussap. Plaats de bloem op de taart en versier ’m met sriracha mayonaise, wasabinootjes en bosui. Serveer met sojasaus.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.