Vrouw/Columns & Opinie
572744905
Columns & Opinie

Ode aan de Mannenromper

Columnist Patrick van Rhijn snapt de modieuze ophef niet die is ontstaan rond een omstreden nieuw kledingstuk: de mannenromper. Waar veel mannen en vrouwen in het openbaar vooral gruwelen bij de aanblik van een man in een volwassen ‘romper’ vindt Van Rhijn hem juist ontzettend leuk, sterker nog, hij zou hem dragen. Schaamteloos. En hij adviseert iedere man dat ook te doen. Ook die van jou!

De eerste keer dat ik van de mannenromper hoorde was bij RTL Boulevard, kort geleden. Ik zat wat te werken aan de eettafel met de televisie aan toen ik Peter van der Vorst hoorde roepen dat hij het pakje dat in beeld was afschuwelijk vond.

Ik keek en zag een kledingstuk waarbij zowel het bovenlijf als de billen als een stukje van de bovenbenen bedekt waren door een pakje uit een stuk. In eerste instantie wilde ik meegaan in de lacherige sfeer van de studio. Die was ronduit negatief. Dit zag er niet uit. Wie had dat bedacht, mannen in uit de kluiten gewassen babypakjes? En de vergelijking met luiers en babypakjes werd gemaakt. Gelijk hadden ze! vond ik. Wie was die debiel die dit wilde lanceren?!

Oversized baby's

Dat is de invloed die de media ook op mij hebben. Iemand roept zijn mening en ik ben eerder geneigd dan anders om dat ook te vinden als ik even niet oplet. En volgens mij hebben heel veel anderen zich ook mee laten slepen in de mening van een paar trendsetters of influencers die iets afkeurends roepen wat vervolgens massaal nagepraat wordt. Op internet galmt overal na dat dit een pakje is bestemd voor oversized baby’s en het woord luier valt om de haverklap.

Sindsdien duikt het ding overal te pas en te onpas op, want dat is makkelijk scoren voor websites, iets nieuws dat afwijkt van wat we kennen lekker afbranden. Ik in eerste instantie ook dus.

Maar toen ik nog eens goed keek, zag ik juist een ontzettend leuk kledingstuk waar de lijnen van mijn armen en romp en benen extra goed in zouden uitkomen. De naam mannenromper mag dan leuk klinken, maar die naam past totaal niet bij dit pakje. Een romper zit strak om een babylijfje en houdt de luier op zijn plaats en zorgt voor warmte en geborgenheid tijdens het slapen. Dit mannenkledingstuk is een pakje dat dan wel uit een stuk bestaat, maar daar houdt de vergelijking zo’n beetje op. Het zit losjes om het lijf en het is eerder een luchtig zomerblousje waar een boxer aan vast zit, een soort One Piece voor de zomer, dan iets dat ik met baby’s link.

langer en slanker

Ik vind hem een beetje zoals een body of jumpsuit voor vrouwen. Maar dan wat sportiever, en vrolijk. En vooral dat laatste is belangrijk, want er kan wat mij betreft niet genoeg vrolijkheid zijn in de wereld vandaag de dag. Al meer dan twintig jaar wacht ik met smart tot het spijkertuinpak voor mannen weer in komt. Dat vind ik net zoiets en daar word ik ook standaard heel blij en vrolijk van.

Het kledingstuk zegt ‘Ik ben ok, ik mag er zijn en ik ben geen bedreiging, want ik ben helemaal niet gekleed op agressiviteit’. Het maakt bovendien je lijf langer en slanker en legt de nadruk op twee sterke punten van veel mannen, hun benen, die als ze een beetje aan sport doen veelal gespierd zijn. Bij mij althans wel. Maar verder blijft alles bedekt. Beter! Ja, dit kledingstuk laat voor vrouwen iets te raden over en is dat niet juist waar jullie van houden? Ik kan me daarom zomaar voorstellen dat de mannenromper goed is voor de sekslevens van veel mannen en dus ook hun vrouwen.

Nee, geloof daarom die ophef niet en al die afwijzende meningen die je op internet tegenkomt van mensen die mee roepen dat deze kleding er niet uit ziet en die heel overdreven roepen dat ze nooit in zo’n kledingstuk gezien zouden willen worden. Dit is juist mooi, mensen. Kijk nou toch eens goed! We moeten het alleen nog even leren waarderen. Echt, ik weet zeker dat de wereld een stukje

mooier en liefdevoller zou zijn als veel meer mannen dit ontwapenende nonchalante kledingstuk zouden dragen. Stel je jouw kerel maar eens voor in zo’n ding. Zie je het voor je? En, werd je vrolijk of niet? Precies. Dit is wat de wereld nodig heeft. En laten we die link met baby’s en luiers voortaan asjeblieft achterwege laten.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.