Vrouw/Seks & Relaties
573195473
Seks & Relaties

Deel 27: Ik keek naar het pilletje. Doorslikken of weggooien?

De week vloog voorbij. Ik maakte met Fleur een filmpje in haar keuken voor mijn sollicitatie bij het PR-bureau en schreef er een vlammend betoog bij. Verder bracht ik een groot deel van de tijd door het met schilderen van mijn huis. Toch wel fijn, zo’n werkloos bestaan. Voor heel eventjes dan, want oh, wat wilde ik deze baan graag!

Halverwege belde Hij geheel onverwacht vanuit zijn vakantieadres. "Ik word echt gek van die kinderen. Ik heb geen moment voor mezelf! Ze vragen de voortdurend aandacht."

"Gelukkig kon ik even ontsnappen door te zeggen dat ik boodschappen ging doen. Ik sta nu ergens op een heel rustig plekje geparkeerd en vroeg me af of je me een lekker spannend verhaaltje zou willen vertellen. Stel nu dat je naast me in de auto zou zitten, wat zou je dan met me doen?"

Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik liet mijn stem tot een laag en sexy niveau dalen en hoorde hoe opgewonden hij werd van de dingen die ik verzon. Ik zou het niet slecht doen bij een sekslijn, want hij kwam ongelooflijk snel tot een hoogtepunt.

Helaas moest hij daarna weer ophangen, omdat Josien anders zou klagen dat hij te lang wegbleef.

Gynaecoloog

Ik voelde me toen wel een beetje fout. Dat hij zelfs tijdens een gezinsvakantie telefonisch met mij vreemdging, vond ik toch wel ver gaan. Maar hé, waarom moest ík me daar nou schuldig over voelen? Ik was toch niet met Josien getrouwd?

Op aanraden van mijn huisarts bracht ik ook nog een bezoekje aan een gynaecoloog. Ze maakte een echo en deed een inwendig onderzoek.

“Het ziet er keurig uit,” zei ze. “Gelukkig maar, want dat had in zo’n derdewereldland weleens heel anders af kunnen lopen. Het is heel verdrietig dat u een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had, maar u kunt met één eileider ook nog prima kinderen krijgen in de toekomst.”

Heel dom

“Het was alleen niet gepland, toch? Gebruikte u dan geen anticonceptie?” Ze keek streng over haar bril heen en ik voelde me even heel dom. “Jawel,” antwoordde ik beschaamd. “Ik was een beetje slordig met de pil geweest, denk ik.”

“Dan raad ik u een hormoonhoudend spiraaltje aan. Ik zou dat direct kunnen inbrengen als u dat wenst.” Ze liep al naar de kast, maar daar moest ik niet aan denken. “Geeft u me maar gewoon weer een recept voor de pil. Ik beloof dat ik hem trouw zal slikken”, zei ik snel.

Slikken of spoelen?

En toeval of niet, nog dezelfde dag kreeg ik een mail van het PR-bureau dat ik was uitgenodigd voor een gesprek én werd ik voor het eerst weer ongesteld.

Na het tandenpoetsen drukte ik ritueel de pil uit de verpakking en begon toen te twijfelen. Had die Indonesische arts niet gezegd dat het met één eileider en het feit dat ik de 30 toch al was gepasseerd best wel eens moeilijker kon zijn om zwanger te worden? En zou hij niet rond Kerst zijn gezin definitief verlaten?

Ik liet het pilletje in mijn hand rollen. Wat zou ik ermee doen? Doorslikken of stiekem door de wc spoelen?

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 06-13651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-groep? Klik hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.