Nieuws/Vrouw
575149475
Vrouw

Als de liefde voorbij is: 'Ik heb spijt van mijn tatoeage’

Alhoewel menig Nederlander reality-ster Barbie en haar Michael een voorspoedig sprookjeshuwelijk had gewenst, heeft het niet zo mogen zijn. Barbie liet deze week haar nieuwe liefde bezegelen met een tattoo en heeft de tatoeage met Michaels naam vervangen. Dit laatste kwam twee lezeressen wel erg bekend voor…

Renate ter Linden (44): “Na mijn scheiding werd ik tot over mijn oren verliefd op een hele stoere man met tatoeages. Ik dacht dat ik eindelijk de ware had gevonden! Toen hij dan ook groot mijn naam op zijn arm liet tatoeëren, hoefde ik niet lang na te denken."

Liefde over

Renate liet zijn naam op haar lies tatoeëren. "Ik dacht echt dat ik met hem oud zou worden, dus ik twijfelde geen moment." Toch raakten de twee elkaar kwijt. “We hadden allebei de mantelzorg voor iemand en dat was dermate intensief dat we elkaar kwijtraakten. Onze liefde was heel groot, maar toch niet bestand tegen de situatie. Het is verdrietig, maar zo loopt het leven soms."

Renate

Renate

Renate liet daarom de tatoeage vervangen door een bloem. “Als de tatoeage op een andere plek had gezeten had ik ‘m misschien gehouden. Maar omdat hij op zo’n intieme plek zat, vond ik het niet passend. Mocht ik ooit een nieuwe partner krijgen, zou dat ook gek zijn. Ik zou niet kunnen zeggen dat ik de naam van mijn vader daar had laten tatoeëren,” lacht ze.

Geen bevlieging

De tatoeage van Peggy van der Kolk (43) was allesbehalve een bevlieging. Toen zij besloot de naam van haar man te laten vereeuwigen op haar rug waren de twee al achttien jaar samen. Maar waar dit was bedoeld als vereeuwiging van hun liefde, pakte dat iets anders uit.

“Kort nadat zijn naam op mijn rug stond, ging onze relatie bergafwaarts.” Een knipperlichtrelatie volgde. “Zit je dan na achttien jaar, met een dochter, zonder elkaar. Het lijkt wel alsof de tatoeage ons ongeluk heeft gebracht.”

Peggy

Peggy

Gelukkig vonden de twee elkaar weer en alhoewel ze nog steeds samen zijn, liet Peggy de tatoeage van Hans toch vervangen door een tatoeage van een passiebloem. “Iedereen verklaarde me voor gek toen ik dat besloot, maar ik wilde ‘m niet langer op mijn lichaam. Het had iets moois moeten zijn, maar het pakte ongelukkig uit.”

Peggy zou zo’n tatoeage niemand aanraden. “Ik ben het levende bewijs dat je het nooit zeker kan weten. Na achttien jaar denk je dat je wel zeker van elkaar bent, maar je weet nooit wat het leven brengt”

Jij op VROUW.nl

Heb jij een bijzondere tatoeage en wil je daarover vertellen?

Dat kan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.