Vrouw/Praat Mee
580739751
Praat Mee

Praat mee

Praat mee: Mag de werkgever kledingvoorschriften opleggen?

Mag de werkgever kledingvoorschriften opleggen?

Mag de werkgever kledingvoorschriften opleggen?

Meer dan één derde van de werkende Nederlanders ergert zich wel eens aan de kledingstijl van collega’s. Dit blijkt uit een onderzoek van Acties.nl. Daarom pleit 53 procent van de ondervraagden voor kledingvoorschriften vanuit hun werknemer. Mag de baas kledingvoorschriften opleggen?

Mag de werkgever kledingvoorschriften opleggen?

Mag de werkgever kledingvoorschriften opleggen?

Acties.nl heeft dit onderzoek uitgevoerd onder 1084 Nederlanders die werkzaam zijn in loondienst. Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen zich vaker aan de kledingkeuze van hun collega storen dan mannen.

Duidelijkheid

Het grootste deel van de ondervraagden geeft aan dat zij meer duidelijkheid willen hebben over kledingkeuzes op de werkvloer. 53 procent wil graag duidelijke kledingvoorschriften op werk. Daarentegen zegt 60 procent van de ondervraagden het prima te vinden als bepaalde kledingstukken verboden worden op de werkvloer.

Maar deze voorschriften moeten natuurlijk dan ook gehandhaafd worden. Een groot deel van de ondervraagden zou dit helemaal prima vinden. Driekwart van de ondervraagden vindt dat hun werkgever collega’s mag verplichten tot omkleden, wanneer zij er niet representatief uitzien. 53 procent vindt zelfs dat deze collega naar huis gestuurd mag worden.

Verschillend

Kledingvoorschriften zullen per bedrijf dan waarschijnlijk wel verschillend werken. Bij de ene baan moet je nou eenmaal netter gekleed zijn dan bij de andere. Maar vind jij dat iemand überhaupt mag beslissen over wat voor kleding jij draagt? Of vind jij dat dat jouw eigen keuze is?

Praat mee

Wat vind jij? Mag de werkgever kledingvoorschriften opleggen? Of wil jij niet dat iemand anders mag beslissen wat jij draagt? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebookpagina!

Reactie

Nathalie zegt dat niet iedereen op werk draagt wat hij of zij zou willen.

Catharina vindt niet dat mannen korte broeken mogen dragen op de werkvloer.

Koen vindt dat een werknemer zich aan de kledingvoorschriften moet houden.

Meer VROUW

Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een e-mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.