Vrouw/In het nieuws
582568455
In het nieuws

Achter het nieuws

Daphne vond de ware dankzij Wordfeud

Om tijd te doden downloadt Daphne (47) Wordfeud (de online variant van Scrabble, red.). Ze vindt het leuk om met mensen te chatten die minstens zo goed zijn als zij. Maar dat ze door één van die bijbehorende gesprekjes nu al vijf jaar een relatie heeft, had ze nooit verwacht … In verband met Valentijnsdag herplaatsen we dit stuk.

Daphne werd willekeurig aan haar huidige partner Rob (53) gekoppeld op Wordfeud, ze speelden tegen elkaar. Rob zette de eerste stap. „’Mooi woord’ stuurde hij. Die twee woorden waren het begin van vele gesprekken.” De chatgesprekken begonnen heel simpel, maar werden steeds persoonlijker. „Op een gegeven moment spraken we over onderwerpen als werk en kinderen.”

Eerste date

Rob vroeg Daphne mee op date: koffie drinken in Bodegraven. „Ik kende hem natuurlijk helemaal niet goed en was voorzichtig. Ook mijn ouders hadden zo hun twijfels. Ik vond een kop koffie dan ook de veiligste keuze; mocht het niks zijn, dan kon ik na één kop weer weg.” Maar dat bleek niet nodig. Toen de twee elkaar voor het eerst zagen, voelde het meteen goed. „Het was direct raak en hij zag er in het echt ook nog eens veel beter uit.”

Skypen

Hierna volgde nog een aantal dates, al deden Daphne en Rob het rustig aan. „Ik was net gscheiden en we hebben beiden een dochter en een zoon. Ik een dochter (20) en een zoon (19), Rob een zoon (24) en een dochter (17). De eerste zes maanden hadden we contact via Wordfeud, daarna voornamelijk via Skype. Om toch een beetje bij elkaar te zijn, keken we bijvoorbeeld tegelijkertijd Modern Family op Netflix. Dan skypeten we ondertussen met elkaar. Waren we toch samen.”

Na zes maanden kregen de twee officieel een (lat)relatie. „Ik woon in Ter Aar en Rob in Nijmegen. Het ene weekend zijn we bij hem, het andere bij mij.” In eerste instantie was Daphne sceptisch over een latrelatie. „Inmiddels zie ik er alleen maar de voordelen van. We zijn alleen in het weekend bij elkaar en dat houdt het spannend. Bij mij in Ter Aar kunnen we genieten van de natuur en bij Rob in Nijmegen kunnen we de stad in. We hebben twee huizen, één in een dorp en één in een stad. The best of both worlds.”

Latrelatie

„De kinderen steunen ons en zijn er inmiddels aan gewend dat wij in het weekend bij elkaar over de vloer komen, dat is heel fijn.” Daphne en Rob willen dan ook (nog) niet samenwonen. Daphne: „Dat gaan we ergens in de verre toekomst wel een keer doen, maar zolang de kinderen nog thuis wonen, houden we het op een latrelatie. We gaan sowieso met elkaar verder. We vullen elkaar goed aan; ik ben een druktemaker en hij is heerlijk rustig.”

Voor anderen die mensen online ontmoeten, bijvoorbeeld via een datingapp of misschien ook Wordfeud, heeft Daphne een tip. „Doe je research, want je weet nooit of iemand helemaal eerlijk is online. Dat heb ik ook gedaan met Rob, want je kunt zo voor de gek worden gehouden! Volg je hart, maar wees ook voorzichtig als je mensen online ontmoet.” Rob speelt nog altijd Wordfeud, Daphne niet meer. „Ik ben er een beetje op uitgekeken.”

Update 2020

Daphne: „Tussen Rob en mij gaat het nog altijd heel goed! Rob is erg zorgzaam en dat is heel prettig. Ook toen ik door een virus een week lang in bed lag, was hij er helemaal voor mij. We zullen dit jaar gewoon blijven latten, want dat bevalt nog steeds goed. Mooi dat we nog steeds heel veel positieve reacties krijgen op ons verhaal. Dat doet ons goed!”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.