Vrouw/Opgebiecht
585813169
Opgebiecht

'Als ik vreemdga vertel ik het niet'

Opgebiecht: "Ik ben dolgelukkig, maar ga toch vreemd. En ben hier oké mee!"

Opgebiecht: "Ik ben dolgelukkig, maar ga toch vreemd. En ben hier oké mee!"

Vanmorgen opperde Jeffrey Wijnberg om vreemdgaan niet op te biechten. Ik ben het helemaal met hem eens; de mens is nou eenmaal niet monogaam. Dus waarom ons dan wel zo gedragen?

Opgebiecht: "Ik ben dolgelukkig, maar ga toch vreemd. En ben hier oké mee!"

Opgebiecht: "Ik ben dolgelukkig, maar ga toch vreemd. En ben hier oké mee!"

En schuldig voel ik mij er ook niet over. Ik ben een gezonde dertiger en zie er goed uit. Mijn vriend en ik zijn nu bijna vijf jaar samen en super gelukkig met elkaar. En toch ga ik vreemd.

Kijken naar anderen

Mijn vriend en ik wonen in 'mooie-mensen-reservaat' Amsterdam, gaan vaak uit en ontmoeten dus aan de lopende band andere mooie mensen. Wij zijn niet vies van een stevig potje flirten. Dit doen we als we zonder elkaar uitgaan, maar ook als we ergens samen zijn. Onze relatie kent geen jaloezie en dat is een verademing.

Dat we niet blind zijn voor ander 'schoon' is in onze relatie dus geen geheim. Zoals zoveel stellen, voerden wij al vrij snel het 'Wat als de ander vreemdgaat'-gesprek. En gelukkig waren wij het erover eens dat we dat allebei niet van elkaar zouden willen weten. Wel hebben we afgesproken er geen gewoonte van te maken, maar no love lost als het wel gebeurt.

Niet meer dan lust

Waarom niet opbiechten? Ten eerste vinden wij dat te makkelijk: eerst vreemdgaan en vervolgens jouw geheim alsnog met de ander delen. Deal dan ook maar in je eentje met je schuldgevoel. Ten tweede maak je het dan misschien groter dan het is. Een zoen of misschien zelfs meer betekent voor mij niets; het is lust, het is lekker, maar meer niet.

Mijn hart, gevoel en liefde liggen alleen bij mijn vriend en bij niemand anders. Als ik zou vertellen dat ik soms wat met een ander uitspook, maakt hij er misschien meer van dan het voor mij betekent.

Vrijheid, blijheid

Deze relatievorm werkt voor ons beiden dus heel goed. Misschien wel omdat mijn vriend en ik van elkaar weten dat we weleens een kijkje in een vreemde keuken nemen en hier oké mee zijn. Desondanks vertel ik dit liever wél anoniem. Mijn vrienden weten hoe onze relatie in elkaar steekt, maar mijn (schoon)ouders zien me al aankomen. Nee, dank je.

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een verhaal over (niet) vreemdgaan? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.