Vrouw/Praat Mee
587243725
Praat Mee

Wie staat er vandaag bij jouw kind(eren) voor de klas?

In januari en februari van dit jaar hebben ruim 200.000 basisschoolleerlingen te maken gehad met lesuitval als gevolg van het leraren- en vervangingstekort. Zeker 34.000 kinderen zijn naar huis gestuurd en 24.000 scholieren kregen les van een onbevoegd persoon.

VROUW-redacteur Enith kan erover meepraten: haar dochter was gisteren zelfs voor de derde keer (!) 'vrij'. Enith: "Haar juf is eerder dan verwacht bevallen (met 25 weken!) en de school heeft nog geen vervanger kunnen vinden. De directeur kijkt nu per week hoe zij de twee groepen 8 onderwijs kan bieden met de aanwezige leerkrachten.

Het is extra vervelend voor de kinderen omdat het advies voor het voortgezet onderwijs ook door de directeur moest worden gegeven, terwijl zij natuurlijk niet weet - niet kán weten - hoe die kinderen het allemaal doen. Mijn dochter vroeg vanochtend: 'Mamma, wie staat er vandaag voor mijn klas?'"

Naschoolse opvang

VROUW-collega Suzanne heeft hetzelfde ervaren met de opvang van haar dochter. "Onlangs sloot de naschoolse opvang twee groepen. De ene week de ene groep, de andere week de ander. Er waren wat zieken en er was geen enkele mogelijkheid om invallers te regelen. Dat is dan ook voor mij even schakelen."

Praat mee

Ben jij ook weleens de dupe (geweest) van lerarentekort? Hoe heb jij dat ervaren/opgelost? Staat er bij jouw kind vandaag ook een 'vreemde' voor de klas? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.