Nieuws/Vrouw
592741409
Vrouw

Oog in oog met Mr. Grey

De bioscopen puilden uit toen de eerste Fifty shades of grey-film uitkwam. En dat zal met opvolger Fifty shades darker niet anders zijn. Journalist Maaike Schaap vloog naar Los Angeles om hoofdrolspelers Jamie Dornan (34) en Dakota Johnson (27) - dochter van Melanie Griffith en Don Johnson - aan de tand te voelen.

De hemel in Los Angeles is helderblauw. Het waait stevig, maar de wind voelt warm. Het is met 38 graden ontzettend heet bij de Universal Studio’s, waar ik niet alleen hoofdrolspeelster Dakota Johnson ga spreken maar ook Jamie Dornan. De man die menig vrouwenhart sneller laat kloppen…

Behoorlijk dominant

Lijk jij een beetje op jouw dominante personage?

Jamie: "Nee, ik lijk niet op Mr. Grey. Ik bewonder zijn succes, zijn ambitie en zijn discipline om door te gaan tot je datgene hebt bereikt wat je wil bereiken, maar die kwaliteiten heb ik zelf niet. Hij kan zich op één ding richten en daar totaal voor gaan. Dat vind ik knap. Ook is hij behoorlijk dominant. Zo ben ik absoluut niet. Ik zou bijvoorbeeld nooit tegen mijn vrouw zeggen dat ze iets móet doen, dat is niet aan mij."

En jij Dakota? Heb jij iets onderdanigs?

Dakota: "We hebben wel dingen met elkaar gemeen, zoals haar avontuurlijkheid. Ik ben net als zij niet gauw bang om iets nieuws of opwindends te proberen. Eén van de meest avontuurlijke dingen die ik heb gedaan, is skydiven. Dat was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Maar verder zijn Anastasia en ik erg verschillend. Zij gaat heel ver voor de liefde, ik weet niet of ik dat zou kunnen. En waar zij onderdanig of juist dominant kan zijn, zit ik meer in het midden."

"Maar ze maakt wel een ontwikkeling door. In de eerste film is ze erg onzeker, maar in het tweede deel wordt ze zelfverzekerder, krijgt ze meer zelfrespect en is ze dapperder om haar seksualiteit verder te ontwikkelen. Ik ben haar meer gaan waarderen."

Geen rem

Maar zou je een relatie kunnen hebben met een Mr. Grey-type?

Dakota: "Ik weet ’t niet. Als het om de liefde gaat, ben ik hopeloos."

Want?

Dakota: "Ik heb geen rem. Stel dat ik iemand zou tegenkomen die iets wegheeft van Christian Grey met al die donkere randjes en een complex verleden, zou me dat niet meteen afschrikken. Als ik verliefd word, word ik verliefd. Ik kan daar niets tegen inbrengen. Het gebeurt gewoon en dan zie ik wel hoe het verder loopt."

Niet mooi genoeg

Het vele naakt in de film, was je daar onzeker over?

Dakota: "Ik ben nog nooit onzeker geweest over mijn lichaam. Ik vind oprecht dat schoonheid vanbinnen zit. Elk lichaam is anders en elk lichaam is prachtig. Als iemand iets anders zegt, moet je je daar niets van aantrekken. Er zullen vast mensen zijn die zullen zeggen dat ik niet mooi genoeg ben voor deze rol, maar daar luister ik niet naar. Ik heb wel wat beters te doen dan te luisteren naar mensen die zeggen hoe ik eruit zou moeten zien."

"Mensen zullen altijd commentaar hebben op films, hoe je eruitziet of hoe je je kleedt… Het is veel te vermoeiend om daarnaar te luisteren. Recensies lees ik niet en Facebook heb ik niet. Ik vind het veel belangrijker wat mijn vrienden en familie ervan vinden dan iemand die ik niet ken."

Het hele interview lees je in VROUW magazine: "Ik kan me niet voorstellen dat je je vader op die manier bezig wilt zien… Jij wel?'"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.