Nieuws/Vrouw
594175537
Vrouw

Wendy en Erland... Was hun huwelijkscrisis te voorspellen?

Wendy en Erland

Wendy en Erland

Het 4-jarig huwelijk van Wendy van Dijk (47) en Erland Galjaard (51) verkeert in zwaar weer kopte De Telegraaf gisteren. De twee, die samen een dochter (8) hebben, zouden momenteel in relatietherapie zitten. Was hun relatie eigenlijk van begin af aan al gedoemd om te mislukken? Sommigen beweren dat ze van het uiterlijk kunnen aflezen of een koppel al dan niet een goede match vormt...

Wendy en Erland

Wendy en Erland

Een van die personen is Monica Wardenaar, schrijfster van Jij past echt bij mij. Volgens haar zijn mannen en vrouwen onder te verdelen in verschillende menstypes, op basis van de planeten.

Barry Atsma

"Zo is een Mars-man energiek en daadkrachtig, en een Saturnus-man zelfverzekerd en praktisch. Welk karaktertype iemand is, kan ik in één oogopslag zien. Een Mars-man heeft bijvoorbeeld meestal een laag voorhoofd, sterke kaaklijn en brede schouders. Barry Atsma is daarvan een goed voorbeeld.

Edwin van der Sar is een typische Saturnus: een lang en slank persoon met een smal gezicht, dunne lippen en een grote neus. Qua karakter is dit type zelfverzekerd, praktisch en trouw.

Aantrekkingskracht

Als je eenmaal weet welk type je zelf bent en welk type je (potentiële) partner, kun je eenvoudig zien of je een match bent. Er zijn twee soorten menstypes waar je een succesvolle relatie mee kunt hebben: het type dat je zelf bent, omdat je veel dezelfde karaktereigenschappen hebt, en het tegenovergestelde type. Mars en Venus zijn bijvoorbeeld een hele goede match.

Goed nieuws voor Erland en Wendy: op basis van hun uiterlijk zijn zij zeker een goede match. Allebei zijn ze een gemengd type: Wendy is een Venus-Mercurius, en Erland een Mercurius-Saturnus. Hun gemene deler is Mercurius, wat hun relatie in de basis veel kans van slagen geeft. Ze passen goed bij elkaar en hebben ook een goede aantrekkingskracht.

Sprankelend

Mercurius-types hebben iets sprankelends in hun ogen. Ze zijn een beetje ondeugend en houden ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ook zijn ze een beetje ongeduldig en rusteloos, ze houden graag hun opties open. Verder zijn ze charmant, ijdel en modebewust. Die eigenschappen zie je ook wel in ze terug: ze houden van feestjes en van het showbizzleven.

Erland is een combinatie van Mercurius en Saturnus. Dat betekent dat hij naast die onrustige trekjes ook een ernstige, rationele en bedachtzame kant heeft. Hij heeft een beetje een aristocratische houding en is niet zo flexibel.

Máxima

Wendy heeft daarentegen Mercurius gemixt met Venus. Venussen zijn warm en sensueel, Máxima is daar een goed voorbeeld van. Dat zie je ook wel aan Wendy: zij is veel warmer en hartelijker dan Erland en is ook meer geneigd zichzelf op te offeren.

Zij is bijvoorbeeld het type dat het gezellig vindt om met de hele familie samen te eten, terwijl Erland daarvoor wat te inflexibel is. Hij doet het waarschijnlijk wel, maar alleen omdat zij aandringt.

Wrijvingen

Dat soort dingen kunnen voor kleine wrijvingen zorgen. Zeker omdat zij zichzelf als Venus sneller wegcijfert en hij met zijn dominantie en rationaliteit wat minder goed zijn emoties laat zien. Hij kan daardoor voor haar te koel zijn.

Dat verschil kun je ook duidelijk zien in hun verschijning. Als je Erland de tv-programma's van Wendy zou laten presenteren, mis je de warmte en sensualiteit en dan zouden de kijkcijfers meteen dalen. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij Twan Huys, die bij RTL Late Night de natuurlijke charme en sensualiteit van Humberto Tan mist. Twan is eigenlijk te stijf voor dat programma.

Geen problemen

De verschillen tussen Erland en Wendy hoeven geen problemen te veroorzaken, omdat ze door hun gedeelde Mercurius-kant genoeg overeenkomsten hebben. Als Erland alleen maar een Saturnus zou zijn, zou hij bijvoorbeeld echt totaal niet Wendy passen.

Zie je Edwin van der Sar bijvoorbeeld al samen met Wendy? Hij zou voor haar veel te serieus en rustig zijn. Maar Erland en Wendy vullen elkaar in principe juist heel goed aan.

Voorspelling

Een voorspelling doen over hun relatie vind ik daarom moeilijk. Ze passen op basis van hun karaktertype goed bij elkaar, dus daar zal het in ieder geval niet aan liggen.

Je weet echter niet op welke manier hun persoonlijkheid zich heeft ontwikkeld en welke persoonlijke problemen er onderling spelen. Je kunt immers nóg zo'n goed stel zijn; als er onoverkomelijke problemen zijn, doe je daar niks aan. Ook al ben je qua menstype De Ware voor elkaar..."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.