Nieuws/Vrouw
596893345
Vrouw

Trippel, trappel... Jennifer leert Sinterklaas paardrijden

Met pakjesavond in zicht wordt het Sinterklaas soms een beetje teveel. Gelukkig heeft hij in Nederland flink wat handen om hem te helpen met zijn kostuum, paard en natuurlijk de lekkernijen. Deze vrouwen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de verjaardag van de Sint zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Op paardgebied is daar onder andere Jennifer Dijkmans (31). Zij werkt op de manege van haar familie en richtte samen met Lidy Moesman zo'n tien jaar geleden Het Sinterklaaspaard op. Zij en schimmel Tara begonnen met één intocht, inmiddels doet Jennifer er dit jaar dertig!

Ongeoefende ruiters

Jennifer: "Tara is er helaas niet meer bij, maar schimmel Monty heeft haar taken overgenomen. Zodra Sinterklaas in het land is, verruilen we zijn naambordje voor een bordje met de naam Amerigo. De kinderen die nog in Sinterklaas geloven, komen dan weleens een kijkje nemen.

Ze vinden het bijzonder dat het paard van Sinterklaas op de manege logeert tijdens zijn verblijf in Nederland. Tijdens de intochten is het mijn taak om niet alleen Amerigo, maar ook Sinterklaas te begeleiden. Dat doe ik als Piet.

Lange mantel

De meeste Sinterklazen zijn geen geoefende ruiters en kunnen het paard best een beetje eng vinden. Om ongelukken te voorkomen, organiseren we ieder jaar een Sinterklaas-oefenochtend. Dan leer ik de Sinterklazen hoe ze op- en af- moeten stappen, want met een lange mantel en een mijter is dat helemaal niet zo gemakkelijk.

Er valt weleens een mijter op de grond, maar ongelukken hebben we gelukkig nog nooit gehad. Het allerleukste aan mijn baan is dat ik een rol speel in het sprookje waarin ik vroeger zelf heilig geloofde. Maar net als met iedere andere baan, is het niet altijd even leuk. Als het regent en waait, denk ik weleens: 'Waarom dóé ik dit?!'

Kledingmaker

Want terwijl Sint en zijn Pieten binnen lekker warmpjes aan de pepernoten en marsepein zitten, sta ik met het paard buiten in de snijdende kou, haha. In zo'n dun pakje is dat natuurlijk niet te doen. Een vriend van mijn partner is kledingmaker en heeft daarom speciale pietenpakken gemaakt voor mij en mijn collega's. Dus de pakken die we nu hebben zijn lekker warm."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.