Vrouw/VROUW magazine
600929771
VROUW magazine

VROUW Magazine

Recept: Ratatouille coeur de boeuf

Recept uit ’Cuisine Carine’ door Karin Gaasterland.

Recept uit ’Cuisine Carine’ door Karin Gaasterland.

Culi-expert Marjolein: „Mijn oma zei altijd: ’Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen.’ Dat gaat ook op in de keuken. Mijn beste gerechten maak ik als ik geen zin heb om boodschappen te doen en maar wat in elkaar flans met wat er nog op voorraad is.” Hieronder vind je het recept voor Ratatouille coeur de boeuf.

Recept uit ’Cuisine Carine’ door Karin Gaasterland.

Recept uit ’Cuisine Carine’ door Karin Gaasterland.

Ingrediënten

~ 50 ml + extra olijfolie

~ 2 grote rijpe vleestomaten

~ 1 witte ui, in ringen

~ 6 tenen knoflook, geplet

~ ½ citroen, gehalveerd

~ 1 tl komijnpoeder

~ 5 saffraandraadjes

~ 15 zwarte nicoise olijven (ontpit)

~ 1 tl zout

~ 2 tl Szechuanpeper

~ 100 ml witte wijn

Bereiding

Stap 1

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Leg de hele tomaten erin. Verdeel er de ui, knoflook, citroen, komijnpoeder, saffraan, olijven, zout en Szechuanpeper over en schenk er nog wat olie op. Bak 5 minuten op middelhoog vuur en roer voorzichtig.

Stap 2

Schenk de wijn erbij en stoof circa 30 minuten op een laag vuur. De tomaten moeten zacht, maar nog wel heel zijn.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.