Nieuws/Vrouw
602491353
Vrouw

Monique: Nola is ons wereldwonderkind

Mama Monique en donordochter Nola

Mama Monique en donordochter Nola

Lezeres Monique de Jong (47) kreeg dochter Nola (6) door middel van een donor. Monique: "Het valt me op dat donorkinderen vaak negatief in het nieuws zijn. Ik vind het belangrijk nu eens een positief geluid te laten horen."

Mama Monique en donordochter Nola

Mama Monique en donordochter Nola

Ze vervolgt: "Wij hebben een prachtig kind in huis, echt een cadeau. We hebben haar gekregen door middel van een donor. Ik wil niet het gevoel van een ander bagatelliseren, maar voor ons is het heel mooi wat er gebeurd is.

Knipsel

Het is een kind dat zeer gewenst is. Het doet pijn als je hoort dat zo’n kindje dan maar niet geboren had mogen worden. Het is het kind dat het in dit geval zo voelt, maar ik denk dat het anno 2018 toch anders is en dat wil ik belichten."

Wereldwonderkindje

We noemen Nola ons 'wereldwonderkindje'. Het is zo’n mooie optie, dat als je geen kinderen kunt krijgen je toch samen zwanger kunt raken! Dat er toch een kindje in je buik mag groeien. Dat vind ik een prachtig geschenk van iemand.

Ik kwam mijn huidige vriend tegen toen ik net gescheiden was. Mijn ex en ik wilden geen kinderen, maar deze partner wilde dat wel. Na een tijdje ging ik overstag; we hadden een goede relatie met elkaar opgebouwd.

Donor

Ik was 38 en we wilden ervoor gaan. Maar wat we ook probeerden, de zwangerschap bleef uit. We gingen de molen in en toen bleek dat het door mijn partner niet mogelijk was om zwanger te worden. Dat heeft ons veel verdriet gedaan.

Even leek het of het hele verhaal niet kon doorgaan. Mijn vriend stond niet open voor adoptie, maar wel voor een donor; dan konden we samen zwanger zijn en kon hij het kindje in mij zien groeien.

Sperma

Na voorlichting van Medisch Centrum Kinderwens gingen we overstag. We kwamen achter een computer te zitten en bestelden via een Deense bank sperma. Je zoekt op eigenschappen die dicht bij jezelf staan: op oogkleur, lengte, haarkleur... Je kijkt wat past bij jou. Dan betaal je met een creditcard. Best bizar.

Daarna werd het spannend, maar ik was na een keer al zwanger. Best apart als je bedenkt dat ik al 40 was. Nola is geboren toen ik 41 was. Al met al was het een stressvrije ervaring, heel positief eigenlijk. Ik vond zwanger zijn het mooiste wat er is. En dan komt er ook nog zo’n mooi meisje uit.

Zaadjes

We hebben aanvankelijk stil gehouden waar ze vandaan komt, opdat ze dat niet via anderen zou horen. We hebben mooie boekjes van Medisch Centrum Kinderwens en daar hebben we toen de tijd rijp was gebruik van gemaakt.

Zo konden we uitleggen waar zij vandaan komt. Dat papa’s zaadjes ziek waren. Zo konden we ook goed uitleggen wat een papa een papa maakt. Dat als ze later op zoek wil naar de donor - wat wij prima vinden - ze het verschil weet tussen papa en de donor.

Blauwe ogen

We hebben er altijd naar gestreefd om alles transparant te houden. Als ze wil weten waarom ze blauwe ogen heeft dan vertellen we dat. We zouden het vreselijk vinden dat ze zou zeggen dat we haar nooit hadden mogen krijgen. Nola is een heel mooi, vrolijk kind.

We hebben nog wel geprobeerd een broertje of zusje te krijgen, maar dat is helaas niet gelukt. Gelukkig is Nola al zo’n groot cadeau, we zijn zo ontzettend blij met haar. Aan ons verhaal zitten geen negatieve kanten."

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een bijzonder verhaal vertellen?

Dan kan dat hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.