Vrouw/Columns & Opinie
604339515
Columns & Opinie

'Tot mijn grote verbazing ben ik besmet met het kampeervirus'

vrouw met gezin op caming

vrouw met gezin op caming

Kamperen: je moet het eens proberen. Een week geleden had ik nooit verwacht dat ik een zin als deze zou opschrijven. Kamperen... Kom op zeg! Meewarig keek ik elke zomer de medelanders met sleurhut na. Burgerlijkheid ten top. En oerstom. Wie gaat er nou, na een heel jaar werken, op vakantie een paar weken behelpen? Afwassen met de hand, geen fatsoenlijk dak boven je hoofd, koken op een enkel gaspitje... Waarom zou je jezelf pesten als er ook hotels bestaan? Vakantie is vakantie. Toch?

vrouw met gezin op caming

vrouw met gezin op caming

Jaren geleden, tijdens mijn rondreis door Australië, wilde ik nog wel eens een camping opzoeken, louter uit financieel oogpunt. Meestal waren dit dunbevolkte campings (dus met eigen sanitair) en werd de ervaring vervaagd door wat alcoholische versnaperingen.

Volksverhuizing

Sinds de kinderen er zijn is een vakantie al een volksverhuizing op zich. Een tijd lang hebben we ons dus vermaakt in hotels en vakantieparken met alle faciliteiten en soorten entertainment die we zochten. En dat beviel prima. Totdat de kinderen vroegen wanneer we nu eens gingen kamperen.

De oudste, een echt scoutingkind, was enthousiast gemaakt door een vriendje dat elk jaar kampeert. Mijn zoon meegeven met die familie mislukte jammerlijk. Toen dochterlief thuis kwam vol blijdschap omdat ze in de klas aan het thema kamperen hadden gewerkt (bedankt, juf) kon ik er niet meer omheen.

Vriendjes

En zo togen we dit weekend voor drie dagen naar de Veluwe. Manlief excuseerde zich (werk! Kan echt niet weg!) dus ik ging alleen met drie kids. En wat was het leuk!!! Dat had ik nooit verwacht. De kinderen hadden binnen no time vriendjes gemaakt. Ik kon heerlijk kletsen met andere kampeerders, of een boekje lezen voor de tent.

Iedereen was aardig en behulpzaam. Elke dag dezelfde kleren aan? Niemand die erop let. We begonnen dagelijks met een boswandeling en vertoefden de hele dag buiten. De kinderen hebben zich nog nooit zo goed vermaakt op vakantie als nu. En ik? Ik heb nog nooit zo’n relaxte vakantie gehad. En dat terwijl ik alleen was!

Opvoeding

Nu ben ik besmet met het kampeervirus. En de kinderen ook. Dit hadden we veel eerder moeten doen!! Eigenlijk vind ik het een gebrek aan mijn opvoeding, ik heb nooit gekampeerd, en wist niet wat ik miste. Daarom aan alle huiverige ouders: probeer het eens! Je zult verrast zijn hoe leuk het is. Ik ga volgend jaar weer! Nu manlief nog overtuigen…

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.