Vrouw/Seks & Relaties
60542149
Seks & Relaties

'Mijn man is vreselijk dominant'

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks een opvallend, leuk, moeilijk en soms ook pijnlijk probleem.

Lieve Sabine,

Ik wil weg bij mijn man want hij is zo dominant dat ik voortdurend op mijn hoede moet zijn. Hij controleert iedere stap die ik zet en sinds hij de hele dag thuis op mijn lip zit sinds zijn hernia, maakt hij mijn leven tot een ware hel. Hij kraakt me de hele tijd af, doet geen fluit in het huishouden maar geeft wel commentaar.

Ik ben toen de kinderen uit huis gingen weer gaan werken: drie dagen per week bij een bakker. Ik verdien vrij weinig maar vind het leuk werk. Mijn man heeft een goede baan en dankzij zijn inkomen hebben we het goed. Maar hij verlangt van mij een dankbaarheid die grenst aan het onredelijke.

Koop ik bijvoorbeeld een jurkje - in de uitverkoop nota bene - dan gooit hij me voor de voeten dat ik zijn (???) geld loop te verkwisten. Gaan we op vakantie dan kiest hij de bestemming want 'wie betaalt bepaalt'.

Eigenlijk ben ik er helemaal klaar mee en ga het liefst bij hem weg. Want ik vrees dat ik niet meer van hem houd. Alles wat hij zegt, heeft een negatieve ondertoon en hij kleineert me zelfs als er anderen bij zijn. Toch vind ik weggaan eng. Wat moet ik alleen en waar ga ik wonen? Ik weet me geen raad!

Sabine: "Wat een mannetje is jouw man zeg. Zou hij beseffen dat dit emotioneel misbruik is? Geen wonder dat je weg wil! Misschien zou je toch tegen hem moeten ingaan en vertellen dat dit echt niet de manier is waarop je behandeld wenst te worden. Grote kans dat jullie relatie er iets beter van wordt.

En ondanks dat je nu op een punt beland bent dat je zelfs twijfelt of je nog wel van hem houdt, is er misschien nog wat te redden. Want als hij weet dat je op het punt staat om hem te verlaten, is er ook een kans dat hij zijn eigen gedrag eens onder de loep neemt.

En zo niet, dan is weggaan altijd nog een optie. Je komt heus niet zomaar op straat te staan en als je je gaat richten op een toekomst in je eentje dan komen er ook oplossingen voor de problemen die nu nog onoverkomelijk lijken. Ik wens je heel veel succes!"

Heb jij ook een kwestie die je wilt laten behandelen in 'Lieve Sabine'? Stuur dan hier - al dan niet anoniem - jouw vraag in!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.