Vrouw/Praat Mee
612274526
Praat Mee

Moeten werkende, thuiswonende kinderen kostgeld betalen?

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Je dochter viert vandaag haar 20ste verjaardag, verdient al jaren een lekker zakcentje maar woont nog wel thuis. Laat je haar dan meebetalen aan het huishouden? Bijvoorbeeld in de vorm van kostgeld?

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

De vraag veroorzaakte direct een verhitte discussie op de VROUW-redactie. Een aantal vindt het niet noodzakelijk dat thuiswonende kinderen meebetalen aan het huishouden, aangezien het gros nog een opleiding volgt. Pas als ze aan het wérk gaan en nog steeds het ouderlijk huis niet hebben verlaten, wordt een bijdrage aan het levensonderhoud gezien als redelijk.

Verantwoordelijkheid

Eén van de moeders vindt het belangrijk dat haar twee studerende kinderen financieel een steentje bijdragen aan het huishouden. Niet omdat ze zelf krap bij kas zit, maar omdat ze op die manier ook leren omgaan met geld, vaste lasten en de kosten van een huishouden. "Daar hebben ze alleen maar baat bij!"

Praat mee

En jij? Laat jij jouw thuiswonende kind(eren) financieel een steentje bijdragen? Zo ja, vanaf welke leeftijd? Of vind je kostgeld onzin en betaal jij alles totdat ze het nest verlaten? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.